Az önkormányzat választások Bócsán nem hoztak nagy változást. Egy korábbi képviselő nem vállalta további megbízatást. A többiek — így a harmadik ciklusát kezdő Szőke-Tóth Mihály polgármester— továbbra is megkapták a bizalmat, (régi-) új tagként a korábban már képviselő, legutóbb külsős bizottsági tag, Kőhegyi Gáborné került be a testületbe.

-Hirdetés-

A részvételi arány a többi településhez képest alacsony volt: A választópolgárok 32,7 %-a jelent meg a szavazáson. Ennek oka bizonyára az volt, hogy ellenjelölt polgármester nem volt és a testületi tagok is nagy népszerűségnek örvendenek.

Szavazatszámok

Bócsa Község polgármestere: Szőke-Tóth Mihály FIDESZ – KDNP – Nemzeti Fórum Egyesület jelöltje: 451 szavazat

Bócsa Község Önkormányzat képviselő-testületének 2019-ben megválasztott tagjai:

  • Barcsikné Weinhardt Éva független jelölt (388 szavazat)
  • Takácsné Böjtös Klára  független jelölt (300 szavazat)
  • Gál Tamás független jelölt (330 szavazat)
  • Kőhegyi Gáborné független jelölt (293 szavazat)
  • Tóth Márta Ilona független jelölt (343 szavazat)
  • Cs. Tóth József független jelölt (334 szavazat)

A választások után megkérdeztük az új tagot, Kőhegyi Gábornét, vagy ahogy a legtöbben nevezik, „Virágos Erzsikét”:

Mitől lesz valaki bócsai?

Kiskőrösi származású vagyok, 26 éve élek Bócsán, ahol úgy érzem, szeretettel fogadtak be. Igen, a virágos jelző tényleg rám vonatkozik: virágboltom van, hozzá tartozó kertészettel, melyet még férjemmel indítottunk el. Ő sajnos már nincs közöttünk, de az ő emlékét is ápolom, amikor tovább viszem a vállalkozást.

És a bócsaiság?

Megismertem az embereket, jó dolog itt élni. Közösségi ember vagyok és ezt értékelik itt. Korábban voltam már önkormányzati képviselő, ebben a ciklusban pedig a szociális bizottság külső tagjaként tevékenykedtem. Az evangélikus gyülekezetben pénztárosként szolgálom a közösséget. Több rendezvényen szívesen működtem és működöm közre. Fontosnak tartom a település közösségi életének fejlesztését. Úgy gondolom a jövőben nemcsak közvetve, hanem közvetlenül is szeretnék településünk fejlődéséért tenni. Célom az, hogy rugalmasabbá tegyem az Önkormányzati Hivatal és a lakosság kapcsolatát.

Tudjuk, hogy nemzeti ünnepeken családja nevében mindig koszorúz, a falusi rendezvényeken pedig rendszeresen ott van, akár viseletben is. Mi ennek a háttere?

Szeretem ezt a kis falut, és vannak helyzetek, amikor ki kell állni. Ki kell állni a magyarságért, Bócsáért vagy bármelyik intézményünkért. Egy ilyen kis településen — de akár Kiskőrösön is — egy helyi képviselőnél, közéleti embernél a tettek kell, hogy beszéljenek!

Káposzta Lajos

MEGOSZTÁS