Írta: vira

A kiskőrösiek és a kínaiak kapcsolata több évtizedes múltra tekint vissza Gmoser Györgyné Szabó Zsuzsa néninek köszönhetően, aki még a magyarországi rendszerváltás után, mint akkori igazgatónő segítette egy kínai család beilleszkedését városunkban.

-Hirdetés-

A kulturális és baráti kapcsolatok mellett a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet idején sem feledkeztek meg Kiskőrösről a kínai barátaink. Pár héttel ezelőtt több ezer egészségügyi szájmaszkot és közel 200 adag fertőtlenítőszert hoztak a város intézményeinek részére.

Azóta két újabb szervezet jelezte támogatási szándékát a Magyar–Kínai Kulturális Egyesületnek. Gmoser András kiskőrösi képviselő nagy örömmel szervezte meg a találkozót, melyre június 4-én került sor a Petőfi Szülőház előtt.

Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere köszönetet mondott városunk nevében az adományért és kifejezte háláját, hogy kínai barátaink mindig nagy érdeklődést mutatnak városunk iránt, szeretik Kiskőröst, a hagyományait és a lakóit.

Domonyi László polgármester LI ZHEN Árpád műfordítóval

Az adományozó szervezetek képviselői ezt követően ünnepélyesen átadták a Pekingi Orvosi Hivatal által bevizsgált, Covid-19 prevenciós keveréket tartalmazó kartondobozokat, majd átvették az oklevelet, melyen Petőfi Szabadság, szerelem című verse szerepel.

Amit a teakeverékről tudni kell:
Összetevők: Radix astragali 9 g, Radix glehniae 9 g, Rhizoma anemarrhenae 9 g, Los trolii 5 g, Fructus forsythiae 9 g, Rhizoma atractylodis 9 g, Radix platycodonis 6 g.

Javasolt fogyasztása:
Járvány idejen a Covid-19 betegekkel közeli kapcsolatban lévőknek.

Adagolás: A csomagban lévőket vízben megfőzve, napi egy csomag

A készítmény csak prevenciós célzattal alkalmazható, láz és köhögés esetén azonnal orvoshoz kell fordulni.

Köszönet az adományokért:
Beijing Sifang Herbal Pieces Co. Ltd.
Beijing Administration of Traditional Chinese Medicine

-Kincses Szilvi-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS