Írta: vira

A kezdeti nehézségek ellenére idén is sikerült megtartani a Jelet hagyni elnevezésű grafikai alkotótábort Kiskőrösön, a Kőrös-Körül a Művészetért Egyesület szervezésében.

A VI. nemzetközi grafikai alkotótáborban  – a NEA pályázatnak köszönhetően – nyolc fiatal teljes eszköztárral, széles programkínálattal sajátíthatta el a magas – és mélynyomtatásos technika különböző változatait.

A fiatalok közül három Felvidékről, kettő Vajdaságról és három fő hazánkból érkezett, közülük négyen már visszatérő vendégei a tábornak.

-Hirdetés-

A SZÓLAM Alapfokú Művészeti Iskola műtermében Babucsikné Zeikfalvy Anna vezetésével mindennap 9-21 óráig alkothattak a fiatalok, Petőfi: Vándorúton című versének ihletésében. Ismerd meg Őshazádat keretében egy napra elmentek Kecskemétre, bejárták a Művésztelepet, a várost és megcsodálták a Cifrapalotát is.

Az alkotótáborban a komoly munka mellett életre szóló barátságok alakultak. Az elkészült képek – mint minden évben – a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum épületébe kerülnek és a kortárs Petőfi Gyűjteményt gazdagítják.

-Szilvi-
Képek: Oláh Pál

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (10 db kép)
MEGOSZTÁS