Augusztus 8-án harmincadik alkalommal rendezték meg a hosszútávú triatlon országos bajnokságon, Nagyatádon.

-Hirdetés-

Egyéniben több mint 450-en álltak rajthoz, hogy teljesítsék az év leghosszabb napját. A 3,8 km úszás után 180 km kerékpározás és 42,2 km futás várt a versenyzőkre.

Az idei évben is – mint ahogyan az általában lenni szokott – nagy meleg volt a verseny napján. A harminc fok feletti hőmérséklet nem könnyítette meg az indulók dolgát.

Reggel fél nyolckor rajtolt a mezőny az úszással a Gyékényesi bányatónál, ahol három kört kellett teljesíteni a vasembereknek. Többek között Csurgó és Böhönye érintésével érkezetek meg a versenyzők a kerékpárral Nagyatádra, ahonnan még három kisebb kör megtétele után vághattak neki a Nagyatád belvárosában kialakított futópályán a futásnak. (A kerékpáros pályán a két héttel ezelőtti nagy esőzések miatt kissé változtatni kellett az eredeti útvonalhoz képest.)

A versenyt végül a tiszakécskei Badar Gergő nyerte meg 8:30:40-es időeredménnyel. Második lett az egyik korábbi bajnok Petsuk Zoltán 8:45:08-es eredménnyel. Harmadik helyre Horányi Gábor futott be, ideje 8:57:15 lett. A nőknél sokáig nagy fölénnyel vezető Zelinka Gabriella a futás közben feladta a versenyt, így végül a kanadai-magyar Viktória Brown szakította át elsőként a célszalagot 10:31:03-as idővel. Második Szikszai Mónika, míg a harmadik Szászvári Judit lett.

A soltvadkerti Ficsor Gábor a frissítőnél, mellette Luky, aki segítette a verseny során

Térségünkből is többen rajthoz álltak és teljesítették ezt az embert próbáló versenyt.

Az Izsáki Cséplő Zoltán idén 18. alakalommal szakította át a célszalagot 11:17:33-as idővel. Zoltán legnagyobb élménye a versenyről az volt, hogy a futás közben Kovács „Kokó” Istvánnal futhatott, aki szintén teljesítette idén is a versenyt.

Kiskőrösről Sturm Ferenc 14:14:11-es idővel ért célba.

Soltvadkertről idén csak Ficsor Gábor állt rajthoz, aki 12:25:22-es idővel végzett. Gábor így emlékezett vissza a szombati napra:

“Idén 9. alkalommal tettem meg ezt a kihívást. Az idei év egészen egyedülálló volt olyan értelemben, hogy népes kis csapat kísért el. Idén először a feleségem is végignézte a csatát az elemekkel, de ott voltak a régi sporttársak is. Közülük Lukács Sándor Lukyt emelném ki, aki hősies odafigyeléssel biztatott, hogy kihozzam magamból a legtöbbet. Ez sikerült is, mert 15 percet tudtam javítani az eddigi legjobb időmön. Hívő emberként azonban elsősorban Istennek adok hálat, hogy adott lehetőséget és erőt a teljesítéshez. Mi vén rókák lassan abbahagyjuk a hosszú távú versenyzést, szeretnénk látni a következő generáció szárnycsapásait. Jó volt látni a Vadkerti tón rendezett futó- és középtávú multisport versenyen, hogy vannak itt a környéken tehetséges fiatalok, akik öregbíthetik még térségünk hírnevét.”

Ficsor Gábor a célban

Kecelről pedig egy kétfős váltó képviseltette magát, melyben Travnik Norbert és Sendula Zalán váltották egymást a távok folyamán. Ők 11:53:43-as idővel teljesítették a versenyt.

-Beniczki Dávid-
Kiemelt kép: eXtremeMan Nagyatád FB oldal

MEGOSZTÁS