A Képviselő-testület Aszódi Pál részére adományozta a „Kiskőrösért” díjat, melyet ünnepélyes keretek között 2020.október 23-án vehetett át Kiskőrösön a Városháza dísztermében.

Aszódi Pál “Kiskőrösért” díjat, Domonyi László polgármestertől veszi át

Aszódi Pál Kiskőrösön született 1951. május 11-én. Édesapja konzervipari szakmunkásként, édesanyja háztartásbeliként dolgozott. Ahogy a korszakban sok másik család, munkájuk mellett ők is szőlőműveléssel foglalkoztak. Neveltetése szeretetteljes légkörben, keresztyén értékrend szerint történt. Egy leány testvére van, aki Soltvadkerten lakik, és műszaki végzettséggel dolgozik. Külön öröm számukra, hogy édesanyjuk ma is életben van, 90 évesen is jó egészségnek örvend.

Büszke rá, hogy óvodától középiskoláig a Kiskőrösön található intézményekben tanult.
-Hirdetés-

A gimnázium elvégzését követően sorkatonai szolgálati idejét töltötte, majd felvételt nyert a Kecskeméti Műszaki Főiskola gyártástechnikai szakára, ahol 1973-ban diplomázott, 1985 és 1987 között pedig tovább képezte magát és elvégezte a főiskola Számítógépes Folyamatirányító szakát.

1974.augusztus 10-én kötött házasságot feleségével, Évával, aki óvónőként dolgozik, és akivel még Kecskeméten a diákévek alatt ismerkedtek meg. Két fiút neveltek fel, Pált és Pétert, akik szintén Kecskeméten végeztek a Műszaki Főiskolán. Mindkettő nős, Budapesten és Maglódón élnek. Négy unokával örvendeztették meg, akikre nagyon büszkék mind a ketten. Bár a gyerekek távol élnek, de a szüneteket az unokák Kiskőrösön töltik, a családi ház diófaligetes udvarán, ahol kedvükre játszhatnak.

“Kiskőrösért” emlékplakett és díszoklevél Aszódi Pál részére

Aszódi Pál 1973-ban hazatért, és a Kiskőrösi Telefongyárban helyezkedett el, mint gépészmérnök. Az üzem megszűnését követően a Protokon Kft.-nél dolgozott, majd  műszaki és számítógépes tapasztalatait hasznosítva, nyugdíjazásáig a Tek-Szol Kft. munkavállalója volt termékfelelős ként és kooperációs vonalon, ahol alapos és lelkiismeretes munkáját mindig megbecsülték és elismerték. Nyugdíjas éveiben 2013 és 2017 között a Harangvirág Evangélikus Óvodában gondnok volt, feladatát precízen végezte, kollégái szerették, főnöke elismerte munkáját.

Aszódi Pál, a 2020.október 23-i díjátadón

Műszaki beállítottságánál fogva mindent, amit csak tud, megjavít, legyen az saját, édesanyja vagy gyermekei lakásán, egyszóval illik rá az ezermester jelző.

A kezdetektől fogva a számítástechnika szerelmese, 1981-ben Kiskőrösön ő rendelkezett először személyi számítógéppel. Alaposságát mi sem mutathatná jobban, minthogy hobbija a családfakutatás, aki pedig érdeklődik ez iránt a nem kevés türelmet igénylő tevékenység iránt, bárkinek szívesen segít, valamint számítógépes programfejlesztéssel is foglalkozik.

Kapcsolódó cikk
Önkormányzati elismeréseket adtak át Kiskőrösön
Önkormányzati elismeréseket adtak át Kiskőrösön
Kiskőrös Város képviselő testülete önkormányzati elismeréseket adományozott. Az Önkormányzati díjak átadó ünnepség eredetileg 2020. március 15-re volt tervezve, de a...

Mindig is elkötelezett építője volt a helyi közösségi életnek.

Alapító tag volt a Kiskőrösi Internet Club létrehozásakor.
2006-tól a Kiskőrösi Evangélikus Gyülekezet presbitere.
1998 és 2019 között önkormányzati képviselőként és lelkes lokálpatriótaként szolgálta szülővárosát.
Több bizottság tagjaként és elnökeként is tevékenykedett, ahol mindig a helyi lakosság és a város érdekeit helyezte előtérbe. 21 éves képviselői tevékenysége során végig jó viszonyt ápolt a körzetében élő emberekkel.

Aszódi Pál
Ahol tudott személyesen is részt vett a problémák megoldásában, mindig a legjobb megoldást kereste.

Kedves Pál! „Kiskőrösért” címéhez gratulálunk, jó egészséget kívánunk és reméljük, hogy szaktudásával, tapasztalataival a későbbiekben is Kiskőrös városáért fog munkálkodni.

Kapcsolódó cikk
Már több mint húsz éve képviselő Aszódi Pál
Már több mint húsz éve képviselő Aszódi Pál
Kiskőrösön évtizedek óta szokás, hogy a megválasztott önkormányzati képviselők a tavaszi időszak kezdetén lakossági fórumokra invitálják körzetük lakosait, ahol beszámolnak...

A fotók a 2020. október 23-i ünnepélyes díjátadón készültek.

MEGOSZTÁS