Teljes útzárral járó munkálatokat végeznek Kiskőrösön, a Kőrisfa utcában, az újonnan épülő óvoda mellett. A környékben élőknek, és az arra fele közlekedőknek november végéig kell számolni a lezárással. Erről Schäffer Tamás, a Kőröskom Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója adott tájékoztatást.

Lezárt Kőrisfa utca, a Budai Nagy Antal utca felől

Mint elmondta, az új óvoda építésével, illetve annak tervezése során derült ki, hogy a Kőrisfa utca nyomvonala eddig nem megfelelő helyen volt. Nem az utca közigazgatási jogi határán belül esett, így a nyomvonalát a megfelelő helyre kellett tenni. Azért is, hogy az új óvoda is elférjen a saját telkén.

Az útépítést megelőzően csapadékvíz elvezető rendszer, illetve hálózati elemek kiépítése történt meg, az új útburkolat csapadékvíz elvezetésének érdekében. Jelen pillanatban az útszegélyezési munkálatok zajlanak. Ezt követően a szegélyek között megtörténik az útburkolat alap kiépítése, és a hónap végéig az aszfaltozás is el fog készülni.

-Hirdetés-

Még az idei évben átadják újra a forgalomnak a Kőrisfa utca érintett szakaszát, és folytatódni fog a kivitelezés a parkolók kialakításával, és az új óvoda melletti gyalogos járda építésével.

Schäffer Tamás, a Kőröskom Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

A Kőrisfa utca, Budai Nagy Antal utca felőli végén van teljes út zár. Az utca megnyitása, ha a környezet és minden egyéb feltétel adott lesz, november végén meg fog történni az elkészült új aszfalt burkolattal. Ezzel itt még a munkálatok nem fognak lezárulni, de a forgalomnak újra át lehet majd adni az érintett szakaszt, emelte ki Schäffer Tamás.  

Kapcsolódó cikk
Második mérföldkövéhez érkezett az új, hat csoportszobás óvoda kivitelezése Kiskőrösön
Második mérföldkövéhez érkezett az új, hat csoportszobás óvoda kivitelezése Kiskőrösön
Évértékelő beszédében Domonyi László polgármester kihangsúlyozta, hogy 2020 a beruházások éve lesz Kiskőrösön. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy második...

A Kőrisfa utca új nyomvonalának építése teljes mértékben az új óvoda kivitelezésének részeként zajlik. Az óvoda építési engedélyezésével egy időben a Kőrisfa utca átépítési engedélyezése is megtörtént, tehát a két tervezés összeolvadt egy folyamattá. Közös a tekintetben is a két építkezés, hogy akkor kaphat az új épület használatba vételi engedélyt, amikor már az új útszakasznak a használatba vétele is megtörtént. Ez egy pályázati beruházáson belül, ugyan abból a forrásból zajlik. Az útrekonstrukció költségei a terület és településfejlesztési operatív programban elnyert új óvoda pályázati forrásához kapcsolódnak.

Az útépítés befejezéséig a lakosság türelmét kérik.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (10 db kép)
MEGOSZTÁS