Bármerre jártam eddig az országban, sehol nem találtam olyan pizzát, ami a kiskőrösi Club Pizzéria finomságával vetekedett. Sok mindent lehet pótolni a hasnyálmirigy diétában, de azt a pizzát nem. Bevallom, hiányzik. Sokféle receptet kipróbáltam már. A tepsis pizza nem körözi le a városszéli csodát, de azért finom vasárnapi ebéd lett belőle.

Tepsis pizza

-Hirdetés-

Először a szárazanyagokat, liszteket kevertem össze a sóval, oregánóval és hozzámértem egy evőkanál olivaolajat. A vizet picit megmelegítettem és belemorzsoltam, majd elkevertem benne az élesztőt. Ezt a folyadékot és a tejfölt egyszerre gyúrtam bele.

Könnyen gyúrható tésztát kaptam, bár muszáj volt még tennem hozzá néhány gramm lisztet.

Körülbelül fél órát kelt a meleg radiátoron, majd egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe nyújtottam. Pár percig elősütöttem a sütőben. Apukám gyerekkorunkban az ünnepek reggelén különleges melegszendviccsel ébresztett. Darálthús (konzerv) tejföllel elkeverve, őrölt bors és majoranna fűszerezéssel. Ezt készítettem el most én is feltétnek.

A kissé megpirult üres tésztára először oregánós paradicsompürét kentem, majd a húsos-tejfölös masszát. Volt egy kis saroknyi füstölt házikolbász, azt is ráaprítottam. Végül megszórtam reszelt sajttal. Körülbelül 30 perc alatt sült meg.

A túró rudi az egyik olyan finomság, amiről azt gondolja az ember, hogy le kell mondania. A recept Szép Csilla munkája a kifoztuk.hu csodaoldalról. Nézzétek meg az eredeti tanácsokat is, én megmutatom az én tapasztalataimat.

TÚRÓ RUDI TORTA

Cukormentes, teljes kiőrlésű háztartási keksz darált formában nem kapható boltokban, ezért darálással kezdtem a sütikészítést. Majd a cukormentes kakaóporral elkevert kekszet olvasztott vajjal dolgoztam ki. Az a lényeg, hogy a keksz minden része nedves legyen. Nem kerek tortaformát használtam, hanem a kenyérsütőt. Miután kibéleltem sütőpapírral, teljesen egyenesre nyomkodtam benne a kekszes masszát.

A túrót szitán áttörtem, hozzámértem az édesítőt, a tejfölt és – mivel nem volt itthon citrom -, szárított citromhéjat. A jéghideg habtejszínt felvertem, majd óvatosan hozzáadagoltam a robotgéppel összekevert túrós krémhez. A legvégén robotgéppel 1 percig még forgattam a zselatinport benne.

Közben megolvasztottam 2 tábla étcsokoládét gőz felett 2 evőkanál olivaolajjal.

A rétegezést úgy csináltam, hogy a túrókrém egyik felét eloszlattam a kekszes rétegen. Utána ráöntöttem az olvasztott csoki felét. Pár percre betettem a fagyasztóba. Miután megdermedt, megkentem a túró másik felével.

A legvégén csípősre melegítettem a fél deciliter habtejszínt és hozzáadtam a maradék csokihoz. Ezzel kentem meg a teljes süteményt.

Hamar rádermed, ügyesen kell eloszlatni rajta. Ebédig még a hűtőben pihent. Csodálatos desszert lett belőle.

Jó étvágyat! Találkozzunk jövő héten is a Cukormentes övezetben!

MEGOSZTÁS