Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének bevonásával 2021-ben is kiírja az Országos futópálya-építési programot. A program célja, hogy 800 és 1000 méter közötti rekortán borítású futópályák létesüljenek az országban.

-Hirdetés-

Kiskőrösön az elmúlt években az egyik legnépszerűbb sporttá vált az amatőr futás, amelyre jelenleg a legalkalmasabb helyszín a városi sporttelep.

Városunk vezetésének célja a lakosság egészségmegőrzésének, állóképességének elősegítése és javítása.

Sokan élnek a sportolás lehetőségével a záportározónál is. Fotó: Kutyifa Anikó

Ezért Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere úgy döntött, hogy közel 33.5 millió forintot fordít a költségvetés terhére egy új, a záportározó köré megépített rekortán futópálya megépítésére.

A modern kornak megfelelő új sportlétesítmény mintegy 63.5 millió forintból valósulhat meg, így a fennmaradó 30 millió forintra nyújtott be pályázatot az önkormányzat.

A tervezett nyomvonal

A pályázati kiírás rendkívül szigorú és pontos műszaki tartalmat ír elő, amelynek meg kell majd felelnie az újonnan létesült futópályának: szélességének minimum 1,2 m-nek kell lennie. A futópálya burkolatát úgy kell kialakítani, hogy az kopásálló, napsugárzás és UV álló, faggyal és árvízzel szemben ellenálló kell, hogy legyen. A felső műanyag rétegének rendelkezni kell a Nemzetközi Amatőr Atlétikai Szövetség által kiadott minőségi bizonyítvánnyal. A futópályát mindkét oldalról süllyesztett szegéllyel kell lehatárolni. Rétegrendje: tömörített aljtalaj, geotextil, zúzottkő, aszfalt, műanyag burkolat.

Amennyiben az önkormányzat pozitív elbírálást kap, úgy a projektnek legkésőbb 2022. március 31-ig meg kell valósulnia.

MEGOSZTÁS