A távmunka és az egyéni vállalkozás előnyei.

Manapság egyre többen dolgoznak távmunkában. Nem csak a kényszer, nem csak a szükségszerűség vihet rá bennünket, hogy távmunkában dolgozzunk. Ezt akár egyéni vállalkozóként is megtehetjük, hiszen mind az egyéni vállalkozásnak, mint a távmunkának, számtalan előnye létezik.

Miért dolgozzunk távmunkában?
-Hirdetés-

Most, hogy egyre többen tapasztalják meg a home office nyújtotta előnyöket, egyre többen gondolkodnak el azon, hogy ez egy csodás lehetőség, hiszen számtalan előnye létezik. Az egyik előny, hogy nem kell ingázni. Nem kell korán kelni, nem kell a buszon zötykölődni vagy a dugóban rekedve azon idegeskedni, hogy nem érünk be időben a munkahelyünkre. Ezzel a buszbérletet is megspóroljuk és minden hónapban kevesebb üzemanyagra lesz szükségünk.

A távmunka sokkal kiegyensúlyozottabbá varázsolhat bennünket, hiszen nincsenek szurkálódó munkatársak, nincs feszültség, idegeskedés más munkahelyi gondok miatt. Úgy osztjuk be az időnket, ahogyan az nekünk kényelmes és sokkal több idő jut a családra is.

Az otthoni munka sokkal, kevesebb stresszel jár. Ha belefáradtunk a munkába, felállhatunk, tornázhatunk, kimehetünk sétálni a friss levegőre, főzhetünk magunknak egy finom, élénkítő kávét. Ezekkel mind-mind a termelékenységünket fokozhatjuk és mindez a munkakedv növeléséhez is aktívan hozzájárul.

Miért legyünk egyéni vállalkozók?

A távmunkában rejlő lehetőségek felfedezése sokakban elindított valamit. Sokan döntenek úgy, hogy a jövőben nem csak távmunkában szeretnének dolgozni, de ezt egyéni vállalkozóként szeretnék megtenni.

Miért is olyan jó dolog egyéni vállalkozónak lenni? A döntést a vállalkozó egyén csakis egyedül hozza meg, igaz, így a felelősség is csak őt terheli. Egyéni vállalkozás ingyen és gyorsan alapítható. És ugyanilyen gyorsan meg is szüntethető. A tevékenységet szüneteltetni is lehetséges, amennyiben a vállalkozó valamilyen ok miatt úgy véli, hogy ez a legjobb döntés, amit a vállalkozásával kapcsolatban hozhat. Ennek sok oka lehet, az egyik ilyen a kevés forgalom miatti kevés bevétel. Ha valaki nem elég bátor, hogy ilyen nagyot váltson, azaz rögtön otthagyja a munkahelyét és egyéni vállalkozó legyen, akkor ezt másodállásban is megteheti.

Hogyan indítsuk el a vállalkozásunkat?

Ha önálló tevékenységet szeretnénk végezni, akkor ezt két módon is megtehetjük. Egyéni vállalkozóként, vagy cégalapítás útján is be lehet kapcsolódni az üzleti életbe. Ahhoz, hogy egyéni vállalkozók legyünk, először is szükség van egy regisztrációra az Ügyfélkapun keresztül. Ezt online is megtehetjük és még csak illetéket sem kell fizetnünk.

Amennyiben új cég alapításán gondolkodunk, határoznunk kell azzal kapcsolatban, hogy melyik a legelőnyösebb számunkra. Alapíthatunk betéti társaságot (Bt.), korlátolt felelősségű társaságot (Kft.) és zártkörűen működő részvénytársaságot (Zrt.).

Akár egyéni vállalkozást indítunk, akár céget alapítunk, mindenképpen szükségünk lesz székhelyre, ami lehet a saját otthonunk, de székhelyszolgáltatót is választhatunk. A Cégalapítás Budapest is egy ilyen székhelyszolgáltató, akik segítségünkre lehetnek nem csak a cégalapításban, és a székhelyszolgáltatásban, hanem cégmódosítás, cég adásvétel, könyvelés és bélyegzőkészítés esetén is számíthatunk a professzionalitásukra.

A cégalapítás menete a Logosz Cégcsoportnál

A cégalapítás menete: üzleti ötlet, cégforma és adózási mód kiválasztása, cégnév, székhely, vezető tisztségviselő, tevékenységi kör és engedélyek, törzstőke, szerződés aláírása ügyvéd jelenlétében, benyújtás cégbíróságra, bankszámlanyitás, magyar kereskedelmi és iparkamarai tagság.

Írta, kiemelt kép: Galambos Dániel

MEGOSZTÁS