A lassan végetérő online időszak után a Bem iskola is várja a felsős diákokat. A megújult udvaron négy magyar kőris került elültetésre.

-Hirdetés-

Turóczyné Rajna Dóra vezetésével a 4. a osztály vett részt a munkában. A gyerekek lapátoltak, a tanítónő locsolt, senki nem távozott tétlen kézzel.

A magyar kőris azért különleges, mert jól tűri akár a szennyezett levegőt is, ezért például erdősávként, védőerdőként használják. Ez a tulajdonsága különösen alkalmassá teszi az iskolaudvaron való telepítésre.

A Kiskőrösi Tankerületi Központ által finanszírozott térkövek egységes, biztonságosabb játszófelületet biztosítanak az udvaron, de a zöldítés legalább annyira fontos. Az iskola vezetősége reméli, hogy néhány éven belül már a fák lombja alatt hűsölhetnek a gyerekek.

Fát ültetni a jövőbe vetett hit, hiszen az árnyékát gyakran nem az élvezi, aki ültette. De mi fontosabb lehetne a gyermekek nevelésében, mint arra tanítani őket – most éppen – tapasztalati úton, hogy a holnap az ő kezükben van. Az ő tetteiken és döntéseinken is múlik a föld jövője.

Luther Márton azt mondta: „Ha tudnám, hogy holnap elpusztul a világ, még akkor is ültetnék egy almafát.” A Bem iskola diákjai e négy kőris ültetésével vették ki a részüket egy környezettudatosabb holnap megalapozásából.

Az iskola vezetősége ezúton is köszönetet mond Filus Tibornak, és az Ültess Fát Mozgalom Egyesületnek, akik a fákat felajánlották.

Filus Tibor, az Ültess Fát Mozgalom Egyesület elnöke és Lasztovicza László, a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola főigazgatója

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (10 db kép)
MEGOSZTÁS