Újabb, szép eredményekkel büszkélkedhet a kiskőrösi SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola. Mint arról korábban már beszámoltunk, három kiskőrösi trombitás is bejutott a már 15. alkalommal megszervezett, Lubik Imréről elnevezett országos trombitaverseny zalaegerszegi döntőjébe.  

 

-Hirdetés-

 

A versenyre videófelvételeken kellett rögzíteni a kis művészek előadását, melyet aztán a zeneiskola Zalaegerszegre továbbított, ahol a neves trombitaművészekből álló zsűri döntött a helyezések sorsáról. A döntőt azonban megelőzte egy szegedi megmérettetés. Onnan az országos versenybe két első korcsoportos növendék: Bocor Jonatán és Újvári Bálint jutott tovább, akik mindketten ötödik helyen végeztek, míg a második korcsoportos Juhász Áron második helyezést ért el. 

A kis trombitásoknak Magyarné Szenáky Tünde zongorakíséretével kötelező, és szabadon választott zeneműveket kellett előadniuk a Kiskőrös televízió kamerája előtt. 

Újvári Bálint 

Kötelező: Sugár Rezső – Dal és tánc 
Szabadon választott: Krumpfer – Téma és variációk

Bocor Jonatán

Kötelező: Sugár Rezső – Dal és tánc 
Szabadon válaszott: Burgmüller – Tarantella

Juhász Áron első forduló 

Kötelező: Alessandro Marcello – Adagio
Szabadon választott: Street Sandino 

Juhász Áron második forduló 

Kötelező: Székely Endre – Rondino
Szabadon választott: Tomaso Albinoni – G moll Concerto 

Második osztályos koromban kezdtem el trombitálni. Az elmúlt négy évben számos versenyen vettem részt, melyek közül erre, valamint a 2019-es versenyre szeretettel gondolok vissza. Akkor, az első korcsoportos kategóriában harmadik lettem, majd szintén ugyanebben az évben az Országos Mélyrézfúvós Versenyen második – meséli Juhász Áron

Újvári Bálint, Bocor Jonatán, Juhász Áron
Mivel a zeneiskola a járvány miatt sokáig zárva tartott, ezért a három döntőbe jutott trombitás, hetente három-négy alkalommal Gmoser István otthonában készült a versenyre.

Elégedett vagyok a fiúk teljesítményével, büszke vagyok a tanítványaimra. Nagyon sok tervünk van a nyárra is, de hogy mit enged majd a vírushelyzet, azt még nem tudom. Természetesen zenélni is fogunk. Reméljük, hogy kapunk majd olyan meghívásokat, illetve lesznek olyan események, ahová el tudunk majd menni muzsikálni. Azt is tervezzük, hogy nem állunk meg itt, hanem benevezzük Áront az országos tehetségkutatóba, a Virtuózokba is. Sőt mi több, elképzeléseink szerint a 8. osztály elvégzése után, valamelyik művészeti zeneiskolában folytatja tovább zenei pályáját Áron – mesélte Gmoser István, felkészítő pedagógus.  

További szép eredményeket, sikereket kívánunk! 

Képek: Weigand-Kiss Bettina
Videó: Kiskőrös TV 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS