Az 50 éves Szent Korona Cukrászda, Soltvadkert büszkesége, nem csak remek édességkínálattal várja vendégeit, mivelhogy egy beszélgetésektől morajló közösségi tér és egy irodalmi kávézó, ami a kultúrakedvelők menedékhelye is egyben. Lenyűgöző belső tere csodálatos eleganciával hódítja meg a betérők szívét, hangulatos kerthelyiségében pedig élvezet elkanalazgatni egy-egy fagyi kelyhet.

Nem véletlen hát, hogy a Szervánszky család meghívására június 12-én szombaton, a szervezők nem kis meglepetésére óriási érdeklődéssel, több ezren jöttek motorral az első fagyizós alkalomra, letámasztva motorjukat a cukrászda mögötti piactérre és a környező utcákba.

-Hirdetés-

A fagylaltozás mellett sem kellett unatkoznia senkinek, hiszen széles programkerettel várták az érdeklődőket. Már délelőtt megnyílt a motoros ügyességi pálya ahol bemutatóval várták a kíváncsi motorosokat, és ki is lehetett próbálni ki milyen talpraesett benne.
Ebéd után pódiumbeszélgetés vette kezdetét az idén 94 éves Ducatis Bálint Mátyás, azaz Matyi bácsival Európa legöregebb aktív speed motorosával.

Bálint Mátyás, azaz Matyi bácsi, vagy csak ahogy baráti körben szólítják: Papa

Matyi bácsi hosszasan mesélt életéről, hogyan pattant első alkalommal egy javításból hazavitt motorra, versenyző éveiről, a motorokról, amikkel versenyzett és, hogy felesége halála után hogyan lett Ducati tulajdonos a mai napig.

A délután folyamán a Mátrai Jazz Quartet élő térzenével szórakoztatta a cukrászda előtti sétányon a járókelőket

Motoros találkozó nem múlhat el szépségverseny nélkül, ahol mindig nagyon nehéz feladat elé néz, akinek ki kell választania a rengeteg szebbnél szebb vasparipa közül a leget.
Ezúttal az első helyre egy Harley-Davidson, a másodikra egy Kawasaki Z 900 RS, míg a harmadikra egy oldalkocsis BMW r51-es került. A különdíjat egy 9 éves motoros, Bálint kapta.

Egész nap nyitva volt a Motor Múzeum, ahová számtalan látogató nézett be

A motoros áldást követően indult a felvonulás Soltvadkertről Kecel irányába, majd Kiskőrös érintésével újra Soltvadkertre érkeztek vissza. Sajnos, amíg Soltvadkerten gyönyörű napos időjárásban volt része a vendégseregnek, Kecelen megzavarta egy kiadós eső a felvonulást, ezért volt, aki visszafordult és lerövidítette az útvonalat.

A nap végén, fergeteges hangulatot varázsolt a Clippers Rockabilly Zenekar a piactérre, akik táncra is perdítették a közönséget.

A Szervánszky család köszönetét fejezi ki a motorosoknak, hogy ilyen sokan elfogadták a meghívást. A szervező és lebonyolító csapatnak: Báthory Gyula Gyugyunak, Eiler Péter Szambinak, az M1800 Riders tagjainak, Thiesz Attilának, Kálmán Györgynek a pályáért, Schnürlein Andornak, Ambrózi Zoltánnak és csapatának, Csittának és családjának, Nagy Ervinnek, valamint a soltvadkerti és a kiskőrösi polgárőrségnek, a soltvadkerti közmunkásoknak, Soltvadkert Város Önkormányzatának és minden Soltvadkerten lakónak.

A Szervánszky család legközelebb meglepetésekkel vár mindenkit július 10-én, szombaton egy fagylaltos családi napra!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (83 db kép)
MEGOSZTÁS