Ma az autósok elől is lezárják a Lánchídat a felújítás keretében– mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvívő a közösségi oldalán közzétett videóban, június 16-án.

Hajnali 4 órakor teljesen lezárták a Lánchidat és környezetét a gyalogos és a közúti forgalom elől a felújítás idejére, várhatóan másfél évre. A lezárás idején a közösségi közlekedés járművei sem hajthatnak át a hídon.

 
Kerékpáros a Lánchídon mielõtt a szakemberek teljesen lezárják a közúti forgalom elõl 2021. június 16-án. (Fotó: MTI/Mónus Márton)
Az ezzel járó forgalomkorlátozásokat valószínűleg minden budapesti meg fogja érezni, különösen azért, mert már az elmúlt napokban, hetekben is szinte állandósultak a dugók a fővárosban.
 
Ez egy fontos közlekedési útvonal, ezért a kormány úgy döntött, hogy ezúttal is kisegíti a budapestieket, és az állami hajózási cégen, a Maharton keresztül gondoskodik a két partot összekötő mentesítő hajójárat elindításáról – ezzel is segítve a fővárosiakat a mindennapi közlekedésben.
A járat turisztikai szempontból is rendkívül előnyös, hiszen a pesti belváros és a Várnegyed hajójárattal történő összekapcsolása a főváros két legfrekventáltabb, turisták által leglátogatottabb részét hozza közel egymáshoz, a fővárosi turizmus pedig a helyi vállalkozások újraindításában óriási szerepet játszik.
 
Budapest, 2021. június 16. Szakemberek teljesen lezárják a közúti forgalom elõl a Lánchidat 2021. június 16-án. (Fotó: MTI/Mónus Márton)
A járatok hétfőtől péntekig érvényes, havi vagy Budapest bérlettel ingyenesen vehetők igénybe, hétvégén, valamint a bérlettel nem rendelkezők részére pedig egységesen, utazásonként 500 Ft/főért.
A hajójáratok reggel 7 és este 8 óra között közlekednek félóránként a folyó két partja, a Jégverem és az Akadémia utca 1. között.

 

-Hirdetés-

 

Forrás: Szentkirályi Alexandra Facebook-oldal
Képek: MTI

MEGOSZTÁS