A “le Mondial du Rosé” a világ legnagyobb, és legjelentősebb rosé borversenye, amelyet 2001 óta rendeznek meg a franciaországi Cannesben. A versenyen arany és ezüst érmekkel díjjazzák a kiemelkedő tételeket. A kiosztott érmek száma nem haladhatja meg a 30 százalékot, ezért különleges értéke van az itt szerzett díjaknak. A versenyre meghívott borász, nemzetközi borbíráló és szakújságíró zsűritagok között magyar bírálók is évről-évre részt vesznek. Megyénk borászai fantasztikus eredményekkel térhettek haza.
A kiskőrösi Szentpéteri Családi Pincészet tarolt a mezőnyben, hiszen a tavalyi évjáratú Néró rozé boruk az aranyérem mellett a Champion-díjat is megkapta, egyben a legjobb rozé címet is ez a bor kapta. Kékfrankos rozéjuk aranyérmes, mint ahogyan az Olaszrizling válogatás is. Mindkettő tavalyi évjárat. A Generosa (2020), és a Generáció Cuvée (2019) ezüstérmet nyert.
A Szentpéteri Családi Pincészet arany-, és ezüstérmes rosé borai

A soltvadkerti Frittmann Családi Borászat Néro rozéja (2020) aranyérmet érdemelt, mint ahogyan a Font Pincészet Cabernet Sauvignon Rosé bora is aranyérmes lett.

Frittmann Családi Borászat Néro rozéja (2020) aranyérmet kapott
-Hirdetés-

(Forrás:borkulturakft.hu)

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (6 db kép)
MEGOSZTÁS