A Bem iskola négy pedagógusa harmadik alkalommal szervezte meg a Csodaszarvas napközis tábort. Két csoportban, 99 alsó tagozatos gyermek ingyenes táboroztatását biztosította Hirsch-Kelemen Katalin, Turóczyné Rajna Dóra, Agócs Zoltán és Bárány Mihály.

Turóczyné Rajna Dóra (balról) és Hirsch-Kelemen Katalin táborvezetők
-Hirdetés-

A célt, hogy a gyerekek jól érezzék magukat és hasznosan töltsék a szünidő első két hetét, sikerült elérni. A Művészeti modulban olyan tevékenységeket sajátítottak el, amelyekkel máskor is örömmel tudnak foglalkozni. A délelőttöket a Kiskőrösi Bem József Általános Iskolában töltötték, a délutánokat pedig mindig külső helyszíneken. Például a soltvadkerti moziban, a strandon vagy a Petőfi Sándor Emlékmúzeumban, ahol önállóan varrtak levendulazsákot.

Elkészültek a levendulazsákok a Petőfi Sándor Emlékmúzeumban

A tábor közepén Hetényegyházára látogatottak el a csoportok, a Vackor-vár elnevezésű erdei iskolába, ahol – többek között – a Nyíri-erdő csodáit fedezték fel.

A Művészeti modulban olyan anyagokat és eszközöket igyekeztek használni, amikkel az iskolai technika és rajz órák szűkös keretein belül nincs lehetőség megismerkedni. Például makramé karkötőt készítettek gyöngyökkel, gipszöntéssel születtek hűtőmágnesek és képkeretek. Ez utóbbiakba dekupage technikával szalvétaképek kerültek.

A kiállítást megtekintve papírmasé edényekben és fakanálbábokban is gyönyörködhettek az érdeklődők. Különleges alapanyagként előfordultak még papírtányér, fonal, filc, dekorgumi, spatula, régi CD-k.

A pályázathoz Mozgásos modul is tartozott, melynek keretében tulajdonképpen egy focitábort vezetett a két testnevelő pedagógus. A délelőttöket a Városi Sportpályán töltötték, labdás technikai feladatokkal, mérkőzésekkel, de a focin kívül más mozgásos tevékenységeket is kipróbálhattak a gyerekek. Június 23-án Antal Péter, NB I-es játékvezető előadását hallgatták meg. Délutánonként a focitábor résztvevői is a strandon frissültek fel.

A négy vezető pedagógusnak pedagógiai asszisztensek voltak segítségükre: Endrődiné Puskás Márta, Jakab Andrea és Gubánné Szenohradszki Mária, valamint az iskolában közösségi szolgálatot végző gimnazisták.

Ez a napközis tábor, nemcsak a gyermekeknek nyújt marandó élményt, de óriási segítség a szülőknek, hogy a vakáció ideje alatt is jó kezekben, biztonságban és értékes programokban tudhatják gyermekeiket.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (105 db kép)
MEGOSZTÁS