Maszk eldobós arató és pörgetés végző fesztivál nevet kapta az a rendezvény, amit Páhin tartottak meg első alkalommal, 2021. augusztus 7-én, este nyolc órától a Művelődési Ház udvarán. A plakáton a következő szavakkal invitálták az embereket, hogy töltsenek el egy kellemes estét együtt, szabadon, jó hangulatban:

„A nyári betakarítási munkák jelentős része befejeződött, gabona a magtárban, méz a hordókban, ha nem fogyott volna el a pálinkának való kajszibarack is várna, hogy ízletes nedű lehessen belőle. A következő nagy munkáig van egy kis idő megpihenni….
Jöjjön el egy fröccs melletti beszélgetésre, nézzen be egy sült kolbászra és érezze jól magát! De ha büszke borára, pálinkájára hozza el, hogy mások is megkóstolhassák.”

A Vasút utca sarkán elhelyezett hangulatos díszlet
A Művelődési Ház utcájának sarkán a jópofa szalmabábuk, szalmabálák és a díszlet is jelezte, hogy van itt valami. A Vasút utcába bekanyarodva, már fél órával a meghirdetett kezdést kötően vadászni kellett a parkolóhelyeket. A nem helyi lakosok is hamar oda találhattak a helyszínre, ugyanis a települést betöltő sült kolbász illata, és a kiszűrődő retró zene mellett, a járdán tobzódó fiatalok is „mutatták” az irányt. A helyszínre lépve úgy érezhette magát az ember, mintha csak egy jó házibuliba csöppent volna. A fákról lelógó lámpák, és a színes discofények is az est hangulatát fokozták. A sörasztaloknál jóízűen falatozták az egybegyűltek a mennyei illatú sültkolbászt és az ínycsiklandó réteseket, amit a Borbarátok keze munkáját dicsérő Falu borával öblíthettek le.
-Hirdetés-

A nagy sürgés-forgásban sikerült pár szó erejéig elcsípnem a rendezvény ötletgazdáját és fő szervezőjét, Borzák Mónikát, a Páhi Művelődési Ház intézményvezetőjét. Elmondta, hogy a fergetegesre sikerült gyermeknap után olyan visszajelzéseket kaptak, miszerint igény lenne egy nyári rendezvényre is, ahol az emberek kicsit összejöhetnek, kötetlenül beszélgethetnek egymással, jól érezhetik magukat. Innen jött az ötlet, hogy még a szeptemberben megrendezésre kerülő Falunap előtt legyen egy ilyen igényeket kielégítő esemény a településen. Az ötletnek nagyon örült, és támogatta Petz János, Páhi polgármestere és az önkormányzat is.

Hogy miért pont a sültkolbász kapta a mai főszerepet a tányérokon? Szerettük volna, hogy egy kicsit más legyen, mint a Falunap, így el is vetettük a bográcsos ételek készítését. A koronavírus-járvány előtti utolsó adventi rendezvényen már sütöttünk kolbászt, ami nagy sikernek örvendett. Így esett a választásunk most is erre az ételre. Összesen 70 kg kolbásszal készültünk, ami maradéktalanul el fog fogyni, a keresletet tekintve. Féltünk, hogy sok megmarad, de úgy tűnik, még a végén kevés is lesz.

Összesen 70 kb kolbászt sütöttek
300 db rétes már elfogyott, így szólnom kellett a Dominó Cukrászdának, hogy még további 250 db rétest készítsenek, úgyhogy frissen, melegében már érkezik is az utánpótlás, mesélte Borzák Mónika.
A Dominó Cukrászda számos ízben elkészített réteséből falatozhattak az érdeklődők

A mai rendezvényen nagy segítségemre van több SZMK-s szülő, és középiskolás fiatalok is, akik közösségi szolgálatot teljesítenek. A jó hangulatért a fiam felelős, ugyanis ő keveri a zenéket a DJ pultban.

A rendezvényre sok család is ellátogatott, így a csoportokba verődő gyerekek is jól szórakoztak, amíg szüleik, nagyszüleik ismerősökkel, szomszédokkal, barátokkal beszélgettek. Egy-egy ikonikus retro sláger felcsendülésének a fiatal, tinédzser korosztály is megörült, akik szép számmal voltak jelen. Elmondható, hogy sikerült minden korosztályt megszólítani és az igényeiket kielégíteni, ami jelen esetben ugyan az volt. Mégpedig a közösségi élet fellendítése. Hiszen a hosszú-hosszú „bezártság” után mire is vágyna jobban az ember, mint a társaságra, és a jókedvre.
Jó hangulatban telt az este

A szervezők hírportálunknak elárulták, hogy az esemény iránti nagyszámú érdeklődés következtében, jövőre is szeretnék megtartani a rendezvényt, egy kicsit kibővítve. Remélik, hogy ez az első alkalom egy új, hagyományossá váló rendezvény kezdete.

Kapcsolódó cikk
Már most számtalan ötlete van Borzák Mónikának, az újonnan megbízott művelődésszervezőnek
Már most számtalan ötlete van Borzák Mónikának, az újonnan megbízott művelődésszervezőnek
  Bemutatkozik Borzák Mónika, aki 2020. december 1-je óta dolgozik megbízott művelődési ház vezetőként Páhin.   Hogyan értesültél az állásról?...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (116 db kép)
MEGOSZTÁS