A hasonló életkorú, gondolkodású, mentalitású emberek keresik egymás társaságát, szívesen töltik együtt szabadidejüket, beszélgetnek, nótázgatnak, táncolnak, mulatnak. 

A kaskantyúi „Életet az éveknek” Nyugdíjas Klub vezetése és tagjai is így gondolták ezt, amikor évekkel ezelőtt megálmodták, hogy Kaskantyú minden év augusztusának elején szeretettel fogadja az ide érkező nyugdíjasokat egy találkozóra. Idén ez az alkalom 2021. augusztus 7-re esett, amikor is közel 160-an gyűltek össze a kaskantyúi Rendezvényterületen. A szervezők 15 órától várták a kedves vendégeket, akik Kiskőrösről, Bócsáról, Soltvadkertről, Orgoványról, Akasztóról és Soltszentimréről érkeztek.  

Közel 160-an gyűltek össze a kaskantyúi Rendezvényterületen tegnap délután
-Hirdetés-

Az ünnepi műsor kezdetén Torgyik Józsefné, a klub vezetője és Újházi Zsolt József polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd az értékes műsorszámok következtek: a kiskőrösiek humoros előadását és énekét, a bócsaiak versét és énekkarát, a soltvadkertiek népdalait és az orgoványiak retro táncát nézhették, hallgathatták végig a jelenlévők. 

Az orgoványi tánccsoport
Az orgoványiak jelmezes retro tánca nyerte el a közönség tetszését leginkább

A vacsorát Császártöltésről rendelték, amely zengővári sertésszelet, sertésflekken rizibizi és savanyú káposzta, valamint meggyes rétes volt. Idén közel 180 tombolatárgyat sorsoltak ki a jelenlévők között, így majdnem mindenki nyereménnyel térhetett haza. 

Voltak olyanok is, akiknek nagyon kedvezett a szerencse

Mivel tavaly elmaradt a találkozó, így bőven volt mit megbeszélniük, bepótolniuk. A késő estig tartó önfeledt “közös” tánchoz a zenét Balogh István és zenésztársa szolgáltatta, akik Bócsáról érkeztek. 

Többen táncra is perdültek

A kaskantyúi nyugdíjasok a „jövőre ugyanitt” reményében mondanak hálás köszönetet mindenkinek a szereplésért, a segítségért, a felajánlásokért, a zenéért.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (177 db kép)
MEGOSZTÁS