Ha csak ez a két sor hangzott volna el a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola tanévnyitó ünnepségén, akkor a legfontosabbat megtudhatták volna a jelenlévők. “Van, ami benned szép, van, ami bennem jó!” Emberi létünk esszenciája ez. Látni az értéket magunkban és másokban.

Az első évnyitó: esemény

Életünk legfontosabb évnyitója az elsős évnyitó. A három első osztályos tanítónő, Kissné Becsi Márta, Kvacskáné Kiss Mária és Turóczyné Rajna Dóra köré már az ünnepség előtt odagyűltek a gyerekek. Mosolyogva válaszolgattak a bátrabbak kérdéseire. Közben pedig a nagy felsőssé lett gyerekeket nézték, akikkel még közösen készültek fel a műsorra.

-Hirdetés-

Ebben a műsorban adják át képletesen őket a három ötödik osztályos osztályfőnöknek: Litauszki Pál Gábornénak, Péli Andreának és a Szkenderovits Lajosnénak. Együtt tették emlékezetessé ezt a napot a padokon üldögélő elsősök számára. Voltak csillogó szemek. Néhány az izgatottságtól, néhány a könnyektől csillogott. Hol előre néztek a műsorra, hol hátrafelé, hogy meglássák a szintén csillogó szemű szülőket. A többi évben az évnyitó egy az iskolai ünnepségek hosszú sorában. De az első: az esemény. Nem csoda, ha szülő és gyermek is megilletődve nézi a tanítónőket. Az elengedésnek külön szakirodalma van. Próbára teszi a bizalmat, gyermekünk önállóságába, nevelésünk hatékonyságába vetett hitünket.

A Himnusz után az ötödik évfolyam műsora következett dalokkal, versekkel és Jancsovics Sára fuvolajátékával. A hagyományt folytatva, nagycsoportos óvónőjük, Markó Szilárdné és Torgyikné Balogh Noémi vezetésével az immáron első osztályos Bemes diákok szavalatait hallgatták meg a vendégek.

Lasztovicza László, ismét megválasztott főigazgató beszédében köszöntötte az új igazgatóhelyettest, Katzenbach Zoltánt, valamint az új pedagógusokat. Csonka Ritát, Lechner-Vujkov Alexandrát és Rémán Dominika Fannit. Kiemelte, hogy „mindegy, melyik korosztály nevelését vállaljuk; munkánkhoz mélységes emberszeretetre, bizalomra és tehetségre van szükség”.

Lasztovicza László főigazgató

A főigazgató az évnyitó keretein belül adta át Bárányné Panta Beatrixnak a Kiskőrösi Tankerületi Központ által adományozott Díszoklevelet, melyet a jövő nemzedékért végzett kimagasló nevelő-oktató munkájáért adományozott részére Vágó Ferencné, a tankerület igazgatóasszonya.

Bárányné Panta Beatrix

Az ünnepség után az első osztályosok először hallhatták nevüket az iskolai névsorolvasásban, majd tanítóikkal és szüleikkel együtt keresték meg a termüket. Mert szeptembertől közös feladat lesz meglátni, hogy: „van, ami benned szép, van, ami bennem jó!”

A cím: Részlet Bolyki András Sulidalából.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (81 db kép)
MEGOSZTÁS