Október utolsó hetében tartják az őszi szünetet az óvodákban, iskolákban. A kiskőrösi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat is ez alkalomból szervezett őszi kézműves foglalkozást a gyermekeknek 2021. október 26-án, kedden az ebéd utáni órákban. A foglalkozás helyszínén, a Rákóczi Ferenc utca 14. szám alatt található épületben a program koordinátorával, Szvetnyikné Bakai Krisztina családsegítővel beszélgettem.

Elmondta, hogy minden évszakban tartanak kreatív foglalkozást a gyerekeknek.
„A családokat felkeressük, akikkel kapcsolatban áll Szolgálatunk és meghívjuk a gyerekeket a programjainkra. A kisbuszunkkal elmegyünk a résztvevőkért, és a foglalkozás végén haza is szállítjuk őket. A részvétel mindenkinek ingyenes, és az elkészített dolgokat hazavihetik.
Az apróságok, és a nagyobbak is mindig nagyon örülnek ezeknek a lehetőségeknek. A nyári tábor után izgatottan érdeklődtek, hogy mikor lesz a következő közös program.”

-Hirdetés-

Krisztina azt is elmondta, hogy sajnos most sok gyerek beteg, így csak 7-en tudtak ezen az őszi foglalkozáson jelen lenni. A résztvevőknek lehetőségük volt őszi színezőket színezni, valamint ajtókopogtatót készíteni, dekorálni melyet hazavihettek.
A program zárásaként a gyerekeket megvendégelték pogácsával és üdítővel, így nem tért haza senki üres pocakkal.

Színezés, rajzolás, díszítés, zenehallgatás, beszélgetés és jókedv
Szvetnyikné Bakai Krisztina szeretettel, megértéssel, nagy türelemmel és végtelen segítőkészséggel fordul a gyerekekhez, és mindent megtett ez alkalommal is, hogy jó élményekkel távozzanak a résztvevők. Munkatársai, Ungváriné Szentgyörgyi Erika vezető családsegítő, Raufné Savanya Erika és Szigeti Károly segítették.

52 gyermeknek házhoz vittük a filceket, színezőket és a kopogtatókat, amelyeket otthon ők is elkészíthettek szüleikkel együtt” – tette hozzá a családsegítő.  

Őszi kreatív ajándékcsomag azoknak a gyerekeknek, akik nem tudtak személyesen részt venni a programon
A következő program, amit a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat szervez Kiskőrösön, az a Tini Klub, ami 10-15 éves korosztálynak szól.

Ez Raufné Savanya Erika vezetésével fog megvalósulni. Sorozatszerűen szeretnék ezeket az alkalmakat megtartani, így ez már a második lesz. 2021. november 9-én kedden, 16 órai kezdettel lesz Kiskőrösön, a Rákóczi Ferenc utca 14. szám alatt található épületben.
A foglalkozáson a család témát járják körbe filmnézés és beszélgetés keretében. Végül szokásos módon, megvendégelik az egybegyűlteket a szervezők.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (32 db kép)
MEGOSZTÁS