2021. augusztus 10-11-én gyerekzsivajtól volt hangos az Erdőtelki Óvoda udvara. Ezúttal nem az idejáró óvodások vették birtokba a játszóteret, hanem táborozó gyermekek és családjaik. Ugyanis, a kiskőrösi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat idén második alkalommal rendezte meg kétnapos táborát. Az idei első alkalomra július 13-14-én került sor. A hosszú évek alatt hagyománnyá vált tábor a 2021-es esztendőben bővült két alkalmasra, hiszen az előző években, a nyár folyamán csak egyszer volt lehetőségük a gyermekeknek és családjaiknak részt venni ezen a programon. Célja, hogy élményt szerezzenek az ügyfeleik közé tartozó gyermekes családoknak. A gyermektáborról Szigeti Károly családsegítő adott tájékoztatást.

Kapcsolódó cikk
A Család- és Gyermekjóléti Szolgálat táborainak középpontjában az élményszerzés áll
A Család- és Gyermekjóléti Szolgálat táborainak középpontjában az élményszerzés áll
A kiskőrösi Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnál minden évben nagy örömmel készülnek a kétnapos napközis gyermektáborra. A program célja, hogy élményt...

Elmondta, hogy mind a két napon közel azonos létszámmal jelentek meg résztvevők, 27-28 gyermek és 6-7 felnőtt hozzátartozó. Gyermekek korosztályát tekintve a 4 hónapostól a 10-12 évesig voltak, többségében lányok, de a fiúk sem maradtak alul. 

-Hirdetés-

Reggel 8-9 óra között szállították a résztvevőket autóval az Erdőtelki Óvodába, ahol mind a két nap friss reggelivel várták őket. Ezt követően tematikus programokra került sor.

Kedden a Kutyával egy mosolyért Alapítvány két okos, képzett kutyája és gazdájuk tartottak egy interaktív előadást, ami a gyermekek életkorának megfelelő volt. A táborozók nem csak megfigyelői, de aktív résztvevői is voltak a bemutatónak. A bátrabbak még a hasukra helyezett finom falattal is megjutalmazhatták a négylábú vendégeket.

Szerdán óriási buborékokat kergethettek a táborozók, ami mindenkit jókedvre derített. Az óriás buborék alkotásába még egy nagypapa is besegített, aki élvezettel szerzett örömöt a kicsiknek. Az ebéd előtt többféle gipszfigurából választhattak a jelenlévők, amiket kedvük és képzeletük szerint festhettek le, és száradás után haza is vihettek emlékbe.

Mindemellett rajzolhattak, festhettek, színezhettek, legózhattak, labdázhattak és az udvaron található játszótéri játékokat is használhatták a gyermekek, akik mindeközben új barátokra is szert tettek. A résztvevők számára egésznap frissítő italok voltak elérhetők a nagy melegben.

A napi programokat finom ebéddel zárták: kedden hűsítő gyümölcsleves és zengővári sertésborda tésztasalátával volt a menü, szerdán pedig pizzával lakott jól minden felnőtt és gyermek. Ebéd után jégkrém volt a desszert. Ezt követően autókkal hazaszállították a családokat.

A programokat a kiskőrösi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat négy munkatársa: Raufné Savanya Erika, Szigeti Károly, Szvetnyikné Bakai Krisztina, Ungváriné Szentgyörgyi Erika, valamint három gimnazista önkéntes lány segítette, közösségi szolgálat keretében.
A szervezők ez úton is köszönetüket fejezik ki az Erdőtelki Óvoda vezetőségének, hogy rendelkezésükre bocsátották az óvodát.

A gyermekek elárulták, hogy nagyon jól érezték magukat a táborban, és sajnálják, hogy csak két napig tartott. Örülnek neki, hogy lehetőségük volt új barátokat szerezni. Kedvenc programot ki sem tudtak emelni, hiszen mindegyiken remekül érezték magukat. 

Képek: vira.hu , kiskőrösi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (155 db kép)
MEGOSZTÁS