Soltvadkert Város Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzati kitüntetések és díjak adományozásáról szóló 8/1998. (IV.3.) ITT rendeletben foglalt felhatalmazás alapján 2021. évben az alábbi személyek részére adományoz kitüntető címet, kitüntetést és díjat, melyet 2021. október 22-én, ünnepi testületi ülésen adtak át a Gyöngyház Kulturális Központ színháztermében.
Kapcsolódó cikk
Önkormányzati kitüntetésekkel és díjakkal jutalmazták azokat, akik oly sokat tettek Soltvadkertért
Önkormányzati kitüntetésekkel és díjakkal jutalmazták azokat, akik oly sokat tettek Soltvadkertért
2021. október 22-én, az 1956-os október 23-i Forradalom és Szabadságharc Emlékünnepe alkalmából ünnepi testületi ülést tartottak Soltvadkerten, a Gyöngyház Kulturális...

„Az Év Vállalkozója” díjban részesítették az Akker-Plus Kft., akasztói székhelyű vállalkozást a soltvadkerti telephelyen hosszú időn át végzett, kiemelkedő vállalkozói tevékenységéért, munkahelyek létrehozásáért és megtartásáért, mellyel hozzájárult a város fejlesztési céljai megvalósításához.

-Hirdetés-

Az 1990-ben Akasztón megalakult cég alapító tagjai – Endrődi Ferenc Pál, Csatai József és Túrú Gábor Mihály – családi vállalkozásként kezdték az építőanyagkereskedelmet. A vállalkozás azóta is 100%-ban magyar tulajdonban van. A cél már akkor is egy hatékonyan működő, az építőanyag-kereskedelem területén meghatározó szerepet betöltő vállalat létrehozása volt.

Endrődi Ferenc Pál tulajdonos ügyvezető, és Szabadi István a soltvadkerti áruház vezetője
1993-ban Soltvadkerten, 1995-ben Kiskőrösön, 1999-ben Kecskeméten nyílt telephelye, majd 2011-ben nyitott Kiskőrösön barkácsáruházat, 2015-ben Kalocsán műszaki szakáruházat.
2018 áprilisában betonüzemet vásárolt, 2018 júniusában pedig kecskeméti és soltvadkerti tüzéptelepének helyén építőanyag-szakáruházakat nyitott a cég.
Az Akker-Plus fejlődési ívét a koronavírus sem tudta megtörni. Idén, 2021 október elején Pest megyében, Szigetszentmiklóson újabb építőanyag kereskedést nyitottak.

A cég tevékenysége során a forgalmazott termékek és a kapcsolódó szolgáltatások köre évről évre bővült, a lakossági igények minél teljesebb kielégítése pedig lehetővé tette a dinamikus fejlődést. Jelenleg a 6 településen, 7 telephelyen 180 fő alkalmazotti létszámmal dolgozik és biztosít számukra stabil munkahelyet az Akker-Plus Kft, akik közül 20 fő a soltvadkerti telephely állománya.

Fő tevékenységi körei az építőanyag kis- és nagykereskedelem, az üzemanyagkereskedelem, a kivitelezői tevékenység, és egyéb termékek kereskedelme. Az elmúlt 31 év alatt a vállalkozás tevékenysége és létszáma folyamatosan bővült, a forgalom dinamikusan nőtt. A működési területen a lakossági, kivitelezői és viszonteladói igényeket széles körűen kielégíti.

Napjainkra ebben a térségben a lakossági építkezések és más beruházások jelentős százalékát a cég látja el építőanyaggal. A Hufbau-Akker, mely a Hufbau Csoport Kft. alapító tagja, értékesítési filozófiájának legfontosabb elemei, hogy kiváló minőségű termékekhez szakképzett vevőszolgálat, tanácsadói értékesítés és magas szintű szolgáltatások kapcsolódjanak.

A vállalkozás fontosnak tartja saját humán erőforrásának folyamatos képzését, mert hisz abban, hogy a kereskedelem területén az értékesítők, üzletkötők folyamatos képzése, megújulása, az új piaci kihívásokhoz történő alkalmazkodás elengedhetetlen.

Endrődi Ferenc Pál tulajdonos ügyvezető megköszönte a díjat

A cég társadalmi szerepvállalása valamennyi érintett településen, de különösen Soltvadkerten példaértékű. Leginkább a sport, a civil szervezetek és szerveződések tevékenységének támogatása ismert, de számtalan, kevésbé látványos ügy mentora.
Soltvadkerten az Ambrus Ferenc által alapított asztalitenisz szakosztály és az Akker-Plus Kft. neve szinte egybeforr és együtt a sikeresség megtestesítői. Más sportágakat pedig elsősorban a TAO felajánlásokon keresztül támogatott.
Az Akker-Plus Kft. évek óta a Soltvadkert Városért Közalapítvány legnagyobb alapítványi támogatóinak egyike.

Régi mondás, hogy a bajban ismerszik meg az ember: a Covid időszaka alatt a Kiskunhalasi Kórházat és a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházat is jelentős összeggel és eszközbeszerzéssel támogatták, mely a soltvadkerti lakosok ellátását is segíti.

Kapcsolódó cikk
A kiskőrösi Akker-Pus Kft. nagylelkű adománya a Kiskunhalasi Semmelweis Kórháznak
A kiskőrösi Akker-Pus Kft. nagylelkű adománya a Kiskunhalasi Semmelweis Kórháznak
Személyesen adta át február 12-én Endrődi Ferenc Pál, az Akker-Plus Kft. tulajdonos ügyvezetője azt az egymillió forintos adományt a kiskunhalasi...

A Bács-Kiskun Megyei Príma-díj támogatója, a szervezés régiós felelőse.

Az Önkormányzat e díjjal köszöni meg a cég soltvadkerti jelenlétét, telephelyének fejlesztését, sikeres vállalkozói tevékenységét, melynek révén hozzájárul a település fejlesztési céljai megvalósításához.

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Forrás: Soltvadkert Város Önkormányzata
Képek: VIRA.HU/2021.10.22. ünnepi testületi ülés

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (26 db kép)
MEGOSZTÁS