Kiskőrös Város Önkormányzata Belügyminisztériumi pályázat keretén belül nyert forrást a Petrovics utcai járda felújítására. A tavasszal megkezdett munkálatokban nem csak a járda, hanem a lépcsőházak bejáratát a járdával összekötő részek is megújultak. A becsatlakozó szakaszok építési költségeinek felét az önkormányzat saját forrásból finanszírozta, a másik felét pedig a lakóközösségek fizették. Ez a fajta közös megvalósítás nem egyedi eset.

Ezek jellemző dolgok- mondta Schäffer Tamás, a Kőröskom Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Nem csak járdaépítés, vagy felújítás kapcsán, hanem parkolók kiépítésére, vagy a csapadékvíz elvezető hálózatra is jellemző. Az önkormányzat mindig partner a lakossági igények, problémák megoldásában.

-Hirdetés-

A beérkező igényeket a Stratégiai- és Városüzemeltetési Osztály vizsgálja felül, és amennyiben szakmailag indokolt, közös teherviselés mellett valósulnak meg az olyan jellegű beruházások, melyre most a Petrovics utcában volt példa. A lépcsőházak többségénél a bejárókat már korábban megépítették, de van még olyan rész, melyen dolgoznak a szakemberek.

Az utolsó lépcsőháznak oldalról van bejárata, melynek nem készült el a bejáró felújítása a járda építésekor tette hozzá Schäffer Tamás. Ezt pótoljuk most, a lakóközösséggel közös beruházás által. Ennek keretében nem csak az utolsó lépcsőháznak lesz egy teljesen új járdanyomvonala, hanem a tömb belsőben lévő játszótér is kap egy közvetlen járda összeköttetést ebből az irányból is.
Kapcsolódó cikk
Befejeződött a járdafelújítás a Petrovics utcában
Befejeződött a járdafelújítás a Petrovics utcában
Mint azt Pohankovics András önkormányzati képviselő elmondta, a tavalyi év végén érkezett a jó hír a városvezetéshez, hogy a Belügyminisztérium...

A lakóközösségek és az önkormányzat anyagi hozzájárulásával elkészült új szakasz műszakilak megegyezik az utcában, a nyár végére befejezett járdáéval. Az új járda ugyan abból az anyagból, és ugyan azzal az alapréteg renddel készült, 1,2 méter szélességben.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (6 db kép)
MEGOSZTÁS