Megtartotta novemberi ülését Soltvadkert Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. A napirendi pontokat több szakmai beszámoló is színesítette. 

Soltvadkert Város Önkormányzata még októberében hirdette meg a helyi fiataloknak szóló  Bursa Hungarica pályázatot, amelynek határideje november 5-e volt. Az eredményekről Dr. Pozsgai Boglárka önkormányzati képviselő, a Köznevelési, Kulturális, Sport-és Egészségügyi Bizottság elnöke tájékoztatott. 

Kapcsolódó cikk
Harminc soltvadkerti fiatalt támogat az önkormányzat
Harminc soltvadkerti fiatalt támogat az önkormányzat
Soltvadkert Város Önkormányzata még októberében hirdette meg a helyi fiataloknak szóló  Bursa Hungarica pályázatot, amelynek határideje november 5-e volt. Az...
-Hirdetés-

A lakossági kommunális hulladékszállítással kapcsolatban történt változásokról és új lehetőségekről tájékoztatott az ülésen Kárász András alpolgármester:

Kapcsolódó cikk
A jövő héttől már zsákolhatunk Soltvadkerten
A jövő héttől már zsákolhatunk Soltvadkerten
A lakossági kommunális hulladékszállítással kapcsolatban történt változásokról és új lehetőségekről tájékoztatott a november 24-i Képviselő-testületi ülésen Kárász András alpolgármester.  ...

Megtárgyalták és elfogadták a képviselők a háziorvosok szakmai munkáiról szóló beszámolót, melyet Dr. Hirsch Márta és Dr. Schwarz László készített el. A dokumentumból kiderül, hogy 18249 esetben történt ellátás 2020-ban, mely magas esetszám leterhelte a háziorvosokat. Dr. Pozsgai Boglárka tolmácsolta Dr. Hirsch Márta felhívását, miszerint minél többen vegyék fel a koronavírus elleni védőoltásokat. Az ő praxisában is igazolt az a tény, hogy azok a betegek, akik oltottan kapják el a vírust, azok 2-3 napos tünetekkel átvészelik a betegséget. Azok viszont, akik nem oltottak egyre nagyobb számban kerülnek kórházba, tehát nagy jelentősége van az oltásnak, hangzott el a testületi ülésen.

Ugyancsak megtárgyalták a gyermekorvosi szolgálat működéséről szóló beszámolót, melyet a két gyerekorvos, Dr. Légrády Ferenc és Dr. Szlovák Ibolya Ágnes nyújtottak be. Ebben a beszámolóból is az tűnik ki, hogy az ő dolgukat is nagymértékben megnehezítette a pandémiás időszak.

Elfogadták a Gyöngyház Kulturális Központ és Könyvtár 2022. évi munkatervét is. A munkatervből kiderül, hogy a 2022-es  évet a családok éveként szeretnék megrendezni: legalább 10 alkalommal szeretnének családokat érintő színházi előadásokat, hétvégéket tartani. A részletes programtervet hamarosan a helyi lakosok is megismerhetik, ugyanis Gyöngyház Kulturális Központ és a vira.hu is folyamatosan közzéteszi a programokat.

Jó hír, hogy ismét növekedett Soltvadkert Város költségvetésének főösszege, tájékoztatott Zsikla Tamás képviselő, a Pénzügyi Bizottság elnöke. Hozzátette, hogy június 30-i állapotnál a főösszeg 1 milliárd 853 millió forint volt, ami a következő negyedév után már 2 milliárd 117 millió forintra növekedett. Ez azt jelenti, hogy az előzetes tervekhez képest ismét több pénz „érkezett” a városba.

Temerini Ferenc polgármester elmondta, hogy ez a tény sok önkormányzat esetében irigylésre ad okot, ugyanis milliárdos állami beruházások érkeznek a városba, sok százmilliós plusz forrás jelentkezik, ami az eredeti tervek felett van. A város életét ezek a beruházások határozzák meg, ezekről kellene hosszasan beszélni, tájékoztatott a polgármester.

Az önkormányzati tűzoltóság és a Biztonság Soltvadkert Vagyonvédelmi Kft. első 10 havi beszámolóját is elfogadták. Azért készült el a részleges beszámoló, mert a tűzoltóság vezetésében változás fog beállni. Részletek:

Kapcsolódó cikk
Új parancsnok veszi át a soltvadkerti tűzoltóság vezetését
Új parancsnok veszi át a soltvadkerti tűzoltóság vezetését
Temerini Ferenc, Soltvadkert Város polgármestere arról tájékoztatott a november 24-i Képviselő-testületi ülésen, hogy a Soltvadkert Város Önkormányzati Tűzoltóságának vezetésében november...

A Vadkerti-tó halgazdálkodási joga hosszú ideje a Soltvadkert-Kiskőrös Petőfi Horgászegyesületet illeti, melyet a képviselő-testület meghosszabbított.

MEGOSZTÁS