Kiskőrös adventi hangulatának egyik alappillére – a meseszép horgolt – karácsonyfa már a Petőfi Sándor Művelődési Központban áll. A Kiskőrös Városért Alapítvány tagjai által született meg a Betlehem, a Kőrös-Körül Nők Egyesület tagjai pedig az adventi koszorút alkották meg a főtéren.

-Hirdetés-

November 27-én lelkes kiskőrösiek gyűltek össze a csigás kút körül, hogy adventi díszbe öltöztessék a város központját. A dekorációs csapat legkisebb tagja kizárólag fúróval a kezében volt hajlandó felmenni a létrára, hogy segítsen édesapjának elkészíteni a Betlehem világítását.

Az ünnep lényegét talán nem a díszek gazdagsága teszi teljessé. De azoknak a szeretete és elkötelezettsége, akik minden városlakó örömére töltötték a szombat délelőttöt a főtéren, mindenképpen a fényét emeli. Mostanában ritkán ropog az emberek talpa alatt a hó. Távolabb vagyunk egymástól, eltakart arcainkra barázdákat karcolnak az aggodalmak. De nem feledkezhetünk meg az adventben rejtőző üzenetről. Az egymás felé fordulás megtartó erejéről.

A lelkes csapat

Ez az év, ez az időszak nehézségeket, bizonytalanságot hordoz. De reménységet is. A Betlehem feletti hófehér csillag éppen erre a legnagyobb reménységre mutat. A közösen munkálkodó nők és férfiak mosolya is arra bíztat bennünket, hogy higgyünk. Eljön a pillanat, amikor békésebb napok következnek. Ha másképp nem, hát úgy, hogy magunk teremtjük meg a szeretteinkkel együtt.

Cikkünk galériájában a teljes munkafolyamatot végigkövethetik Olvasóink.

Áldott, egészséges adventi időszakot kívánunk mindenkinek!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (42 db kép)
MEGOSZTÁS