A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Egészségügyi és Szociális szakmacsoportja először rendezte meg a megyei egészségbiológiai tanulmányi versenyt DÉKÁNITAS címmel. A Kiskőrösi Bem József Általános Iskolát kilenc nyolcadikos diák képviselte.

-Hirdetés-

A versenyre jelentkező tizenkét tanuló közül sajnos az utolsó pillanatban hárman (Kecskeméti Zsófia, Kis Laura, Tóth Pál) megbetegedtek és/vagy karanténba kerültek, így alakultak meg végül a háromfős csapatok.

A felkészülés alatt meg kellett ismerkedniük az nkp.hu oldalon található nyolcadikos biológia témakörök jelentős részével. Ez valamivel bővebb merítést adott számukra, mint a mindennapi biológia oktatás.

Balról jobbra: Szabó Alexandra, Kalapos Dorina, Kecskeméti Réka, Náray Flóra, Dicsa Dominika, Végh Bálint, Vizler Tamás, Gárdász Máté, Weimper János

A verseny első fordulóját 2021. december 10-én rendezték meg, online formában. A résztvevő tanulók névsora: Dicsa Dominika, Gárdász Máté, Kalapos Dorina, Kecskeméti Réka, Náray Flóra, Szabó Alexandra, Végh Bálint, Vizler Tamás, Weimper János.

Együtt

Közülük két csapatnak sikerült bejutni a legjobb tizenegybe. 2022. január 17-én ők küzdöttek meg a dobogóért: Dicsa Dominika, Kalapos Dorina, Kecskeméti Réka, Náray Flóra, Végh Bálint, Vizler Tamás.

A megyei döntőben háromféle feladattal kellett megbirkóznia a versenyzőknek. Egy harminc perces tudásszintet felmérő tesztet töltöttek ki. Majd egy három tanórát felölelő, alsó és felső tagozat számára is érdekes egészségnapot terveztek meg, melynek a témáját a döntő napján sorsolták ki meet-en keresztül. A Bem iskola tanulóinak az alkohollal és a daganatos megbetegedésekkel kapcsolatban kellett dolgozniuk. Zárásként ehhez a programhoz figyelemfelkeltő, kreatív plakátot készítettek.

A bronzérem büszke tulajdonosai: Náray Flóra, Dicsa Dominika, Végh Bálint (balról jobbra)

Mindkét csapat alaposan felkészült, az előzetes tervek alapján sokféle kellékkel, tervekkel. Végül Dicsa Dominika, Náray Flóra és Végh Bálint a bronzérmet szerezte meg. Felkészítő tanáruk, és aki nagyon büszke rájuk: a cikk szerzője.

A képeket Vágvölgyiné Jaksa Mónika, és a cikk szerzője készítették.

MEGOSZTÁS