A China Cultural Center in Budapest pályázat keretein belül meghirdetett rajzpályázatra alig negyvenöt nap alatt több, mint négyszáz alkotás érkezett be. Köztük a kiskőrösi és a keceli grafika tanszak diákjainak művei is, akiket Szentgyörgyi Erika, a Kiskőrösi SZÓLAM Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa készített fel. A pályázat témája ebben az évben: „Téli olimpiai játékok ” volt. 

-Hirdetés-

A kiállítás célja volt, hogy olyan kiváló műalkotásokat mutasson be, melyek kifejezik “az emberi lények önbizalmának és bátorságának visszaszerzését, … az élet dicsőségét, és egy szebb jövőt … a versenysportok révén.”

A résztvevő kiskőrösi diákok: Varga Noa, Varga Száva, László Tímea Boglárka és Németh Annamária. Absztrakt aquarell festékfoltokra rajzoltak filccel.

A keceli tanulók: Stenczel Zsófia, Zöldági Cintia, Mencsik Ilona. Ők színesceruzával készítették el pályamunkáikat.

A beérkezett műveket két kategóriában díjazták. Az első tíz mű kiválósági díjat nyert, további negyven alkotást ítéltek meg döntőbe jutottnak. A kiskőrösi László Tímea Boglárka az előkelő 38. helyet érte el, bekerülve ezzel a döntős alkotások közé.

Bogival beszélgettem a pályázatról.

Mióta rajzolsz? Kiknél tanultál eddig? Mit jelent számodra a grafika?

Egészen óvodás korom óta szeretek rajzolni. A grafika tanszakon két éven át Babucsikné Zeikfalvy Anna tanárnőnél, ettől a tanévtől kezdődően pedig Szentgyörgyi Erika tanárnőnél. A rajz egyelőre számomra hobbi.

Milyen technikával dolgoztál?

Egy különleges aquarell festékkel készült az alapja, erre rajzoltam tűfilccel a figurákat.

Honnan jött az ötlet a műhöz?

Többféle Kínával kapcsolatos szimbólumot megnéztünk grafikán. Innen is merítettem ötletet, továbbá az interneten is utánanéztem a leggyakoribb téli olimpiai sportnak.

Mennyi időt vett igénybe az elkészítése?

Két grafikaórán át dolgoztam.

Akik kíváncsiak az elképesztő művekre, megtekinthetik azokat a China Cultural Center Facebook oldalán, illetve cikkünk galériájában.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (5 db kép)
MEGOSZTÁS