Ünnepélyes keretek között adta át az élelmiszeripari üzemek fejlesztésére irányuló pályázat támogatói okiratait Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, Font Sándor, térségünk országgyűlési képviselője és Domonyi László polgármester 2022. február 14-én, Kiskőrösön.

-Hirdetés-

Az eseményen Domonyi László, a város polgármestere elmondta, hogy Kiskőrösnek és Magyarországnak egyaránt fontos, hogy a magyar vállalkozások dinamikusan és folyamatosan tudjanak fejlődni, és a magyar kormánynak köszönhetően ez meg is valósul.

Font Sándor, térségünk országgyűlési képviselője, Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára és Domonyi László, Kiskőrös polgármestere.

„A Juice Product Zrt. és a Winecorp Zrt. hihetetlen komoly fejlesztései folyamatosak, mind a két cég erőteljesen fejlődik, és most az ő sikerüket ünnepeljük, az ő sikerüknek örülünk”

 – tette hozzá a polgármester.  

Font Sándor térségünk országgyűlési képviselője kiemelte, a 4256 milliárd forint összegű vidékfejlesztési támogatás egyértelműen a magyar gazdaság további fejlődését és munkahelyek teremtését, ezáltal pedig az elvándorlás megfékezését, az iparűzési adó növelését szolgálja, összességében a közjóhoz járul hozzá. 

„A két vállalkozás a beruházás befejeztével is és a technológia hétköznapi működésén keresztül is ezek mind visszaigazolásra fognak kerülni

  • fejtette ki az országgyűlési képviselő.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a magyar mezőgazdaság az elmúlt időszak kihívásainak folyamatosan meg tudott felelni, mivel óriási tartalékai vannak, és legalább 25 millió ember biztonságos alapélelmiszer-ellátását tudja biztosítani.

A magyar mezőgazdaság az elmúlt években stratégiai ágazattá vált. Az államtitkár szerint egyértelmű, hogy a vidéki élet megerősödése, felzárkóztatása, a vidéki vállalkozások és családok segítése elkerülhetetlen, hiszen ott állítják elő az alapélelmiszerek 99 százalékát. Hangsúlyozta: a mezőgazdaság további és folyamatos támogatása létfontosságú annak érdekében, hogy olyan erős vállalkozások működjenek Magyarországon, amelyek munkaerőt tudnak foglalkoztatni, a legkorszerűbb technológiát alkalmazzák, az európai és a világpiacon egyaránt megállják a helyüket miközben biztonságos és jó minőségű alapvető élelmiszert termelnek. 

Farkas Sándor kiemelte, Magyarország a világjárvány ellenére Európa harmadik legsikeresebb gazdaságát működteti. Az elmúlt években megvalósított fejlesztéseknek, a munkaalapú társadalomra helyezett hangsúlynak már láthatóak a jelei, hiszen magas foglalkoztatottsági adatok mellett a munkanélküliségi ráta mindössze 3,5-3,6 százalék.

Képek: Boda Zsuzsa

MEGOSZTÁS