2022. március 25-én pénteken 11 órai kezdettel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr – Főkapitányság irányítása alatt működő Kiskőrösi Rendőrkapitányság képviseletében balesetmegelőzési előadást tartott Baltás Adrienn r.zászlós, mb.bűnmegelőzési előadó a Hunyadi utcai új buszmegállónál Kaskantyún.

A buszforduló, buszváró műszaki átadására 2022. január 20-án délelőtt került sor a Kistérségi Polgármesterek Találkozóját követően, melyről korábban már beszámoltunk.

Kapcsolódó cikk
Ünnepélyes keretek között adták át a buszfordulót, buszvárót Kaskantyún
Ünnepélyes keretek között adták át a buszfordulót, buszvárót Kaskantyún
Sikeresen befejeződött a buszforduló, buszváró (kerékpártároló, parkolók)  kialakítása Kaskantyún, melynek ünnepélyes átadójára ma délelőtt került sor. Az eseményt megtisztelte jelentével...
-Hirdetés-

Ezúttal a Fenntartható közlekedésfejlesztés TOP-3.1.1-15-BK1-2016-00002 (Széchenyi 2020) projekt keretén belül tartottak balesetmegelőzési tájékoztatót.

Újházi Zsolt József polgármester

Újházi Zsolt József polgármester köszöntötte a megjelenteket és a projektmenedzsmentet is, akik végigkísérték a projekt megvalósulását. Elmondta, hogy az épület műszaki átadása januárban megtörtént, de a használatbavételi átadás még nem, azonban az engedélyezési eljárás folyamatban van. Addig is a lakosság türelmét kérik! Majd felkérte Baltás Adrienn r.zászlós, mb.bűnmegelőzési előadót, hogy tartsa meg interaktív előadását a biztonságos közlekedés szabályairól.

A rendezvényen szép számmal jelentek meg a helyi óvodás és kisiskolás gyerekek kerékpárjaikkal, rollereikkel, kismotorjaikkal.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság bűn-és balesetmegelőzési előadója a gyalogos és kerékpáros közlekedés alapvető szabályairól beszélgetett az óvodás és az alsó tagozatos gyerekekkel az új kaskantyúi buszmegállóban. Az előadáson a gyerekek a gyalogos és kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályaival ismerkedtek meg.

Baltás Adrienn r.zászlós, mb.bűnmegelőzési előadó

Az előadó a fenti témakörből a gyerekeknek három alapvető közlekedési helyzetet emelt ki:

  • A gyalogosnak a járdán, ahol pedig járda nincs, a leállósávon, az útpadkán, vagy a kerékpárúton kell közlekednie. Ha az úton nincs járda, leállósáv, vagy útpadka és még kerékpárút sincs – vagy az a gyalogos közlekedésre alkalmatlan – a gyalogosok az úttesten közlekedhetnek. Ebben az esetben a gyalogosnak az úttest szélén, egy sorban, lakott területen lehetőleg a menetirány szerinti baloldalon, lakott területen kívül mindig a baloldalon, a járműforgalommal szemben kell közlekednie.
  • A másik szituáció, amit megbeszéltek az volt, hogyan kell a zebrán közlekedni, továbbá arról is szó esett, hogy milyen jelzőtáblákkal találkozhatnak.
  • A kerékpárok kötelező tartozékait is sorbavették, hiszen a KRESZ értelmében a kerékpár is jármű, tehát alapelvként ismerni kell a KRESZ szabályait és annak a közlekedésre alkalmas állapotba kell lennie.

Az előadás végén a gyerekek ajándékokat (láthatósági mellény, táska, világító karpánt, szóróanyagok) is kaptak a rendőrségtől, illetve a konzorciumi partner: Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. által bevont Bács Reklám Kft.-től.

A rendezvény végén a vállalkozó kedvű apróságok közlekedési eszközeikkel néhány kört gurulhattak is a helyszínen. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (75 db kép)