Március 27-én, böjt negyedik vasárnapján az evangélikus családi istentisztelet központi témája az öröm és az élet kenyere volt.

Leatare vasárnapján az igei szakaszokat és az alkalom végi imádságokat is a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola pedagógusai olvasták fel. Majd Pethő-Szűcs Mária, iskolalelkész a kicsiket hívta az oltár elé játékos tevékenykedésre. Az öröm sokféle formáját keresték közösen, azokat az ajándékokat a gyerekek életében, amelyeket nem lehet pénzen megvenni. A galériában lévő képeket lapozgatva a kedves Olvasó szomorkodó, vagy dühös gyermekarcokat is felfedezhet. Ennek oka, hogy mindenféle emberi érzelmet igyekeztek felidézni a kicsik Marcsi nénivel.

-Hirdetés-

A nagy lepedő-smiley elkészítése után ki-ki a saját képmását is megalkotta, majd Dávid király után szabadon tánccal és dallal ünnepelték Isten gondviselő szeretetét. A dalokat Suba Marcell kísérte.

Arató Lóránd prédikációjában arról beszélt, hogy a mindennapi kenyér története böjtben arra tanít bennünket, hogy fel kell ismernünk, elegendő testi táplálék mellett is élhetünk lesoványodott lélekkel.

“Az embernek célba kell érnie – mondta -, de kitikkadt lélekkel nehéz elérnünk az út végére. Ezért fontos, hogy a lelkünket is tápláljuk. Ha így teszünk, akkor az életünk nem csak vánszorgás lesz, hanem képesek leszünk örvendezni!”

Az istentisztelet után meleg teával és hagymás-zsíros kenyérrel kínálták a gyülekezetet, és vidám beszélgetésekkel folytatódott az alkalom a templom előtt. Így senki nem szenvedett hiányt sem testi, sem lelki táplálékban.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (122 db kép)
MEGOSZTÁS