Idén visszatért a szokásos időpontba a NN Ultrabalaton Magyarország egyik legnagyobb futó és ultrafutó eseménye a Balaton körül. Április 28. és május 1. között került megrendezésre az immáron Balatonfüredről induló verseny. Az esemény népszerűsége töretlen, hiszen a nevezés megnyitása után pár perccel már be is teltek a helyek.

A korábbi évekhez hasonlóan, az idei évben is pénteken reggel rajtoltak az egyéni versenyzők és 2-4 fős csapatok. Az 5-13 fős váltók szombaton hajnali négy órától egészen este hat óráig rajtoltak.

-Hirdetés-

Az egyéni versenyben mind a nőknél mid a férfiaknál pályacsúcs született. A nőknél Cseke Lilla, míg a férfi mezőnyben Bódis Tamás szakította át először a célszalagot.

Az elmúlt évekhez hasonlóan most is több váltó is képviseltette magát térségünkből az eseményen.

Az egyik legkeményebb kihívásba vágta a fejszéjét a kiskőrösi Gubánné Ágnes, aki párosban indult a versenyen Üsztöke Andrea társaságában. A KÖRÖMSZAKADTÁIG kettős női váltó 23:32:52-es idővel ért célba. (A név  onnan ered, hogy mind a ketten körmösként dolgoznak). A párosban mindkét futónak körülbelül 105 kilométer jutott. Ami autóval is soknak tűnik, nemhogy futva. Ágnes és Andrea is megosztotta velünk gondolatait a versenyről:

Gubánné Ágnes: „Péntek reggel 7:45-kor volt a rajt. Minden teljesen rendben zajlott én kezdtem, jól nyomtuk, bár nagyon meleg volt, sokat kivett belőlem. Sokáig a 3. helyen álltunk, de végül 6. helyen értünk célba 11 női csapatból. Körülbelül 80km-nél jött a holt pont. Az éjszaka hideg volt. Volt, hogy nem akartam kiszállni a kocsiból aztán mégis csak kiszálltam. Mikor a kivilágított Balatonra néztem elállt a lélegzetem és azt éreztem tuti nem adom fel. Reggel 7:18-kor értünk be a célba. Fájt, most is fáj, de megérte. Visszanézve már most hiányzik. Jövőre tuti megyünk. Nem feledkezek meg a kísérőinkről, akik nagyon sokat segítettek és támogattak minket a férjeink, akik nélkül aligha értünk volna körbe. Nagy köszönet nekik.”

210 km után is mosolyogva értek célba Ágiék

Üsztöke Andrea: „Ágival fél évvel ezelőtt találkoztam egy versenyen. Azonnal megtaláltuk a közös hangot. Pár hónapra rá futottunk egy közös hétvégi hosszút. Akkor még úgy gondoltam, hogy mint lelki segítő kísérem majd őt a verseny alatt. Az Ultrabalaton előtt három héttel kaptam a felkérést tőle, mert a versenypárja egy sérülés miatt nem tudott indulni. Teljes volt a bizalom egymás felé, hogy meg tudjuk ugrani a páros UB-t. Nem variáltuk túl a váltásokat. Ahogy voltak a pontok, úgy váltottunk. Nem is változtatnék túl sokat a jövőben sem. Igen! Lesz jövőre is!

100 kilométer környékén volt egy holtpont. Ott, ha azt mondja Ági, hogy neki is elég volt, nem tiltakoztam volna sokat. Utána viszont összekaptam magam. Nem hagyhattam cserben Őt, és az álmát! A nappali meleg este csúfos hidegbe váltott. Hiába a nyújtás, hengerezés, masszázs, nagyon nehéz volt az újraindulás. Ekkor már biztos voltam benne, hogy be fogunk érni. A befutó utáni leves felett megkérdezte, hogy nevezhet-e minket jövőre is? Azt mondtam, hogy teljesen kizárt, erre még egyszer nem vesz rá. Ez volt szombat délelőtt. Vasárnap hajnali fél hatkor ráírtam, hogy kipihentem magam, mehet a nevezés.”

Izsákról újra neki vágott a Balaton körnek a ZoZo Team. Ők az elmúlt években a hat fős férfiváltók között már hagyományosan a dobogó valamelyik fokán végeznek: tavaly 2. előtte 3. helyre futottak be Cséplő Zoltánék. Nem titkolt céljuk volt az első három hely megszerzése idén sem. Nagy csatában a második helyen végeztek a hat fős férfiváltók között: 15 óra 12 perc alatt futották körbe a Balatont. Cséplő Zoltán – aki nem csak futásban, hanem triatlonban is kiváló sportoló – így emlékezett vissza a hétvégi versenyre: „Elég szoros volt a 2. helyért a csata, mert 200km-ig fej-fej mellett haladt a csapatunk a Mecsek6os váltójával, de a végét mi jobban bírtuk és így sikerült a tavalyi 2. helyezésünket hozni. Az első helyezett egy Szombathelyi futó csapat lett, de az idei évben már sokkal közelebb voltunk hozzájuk, mint a tavaly. Nagy élmény volt egy ilyen egységes csapatban futni. Hatalmas segítség volt számunkra, hogy nagyon profi kísérőink voltak a Mankovics család tagjai, külön köszönet nekik, mert nélkülük nem tudtunk volna ilyen szép eredményt elérni.”

A ZoZoTeam tagjai voltak: Lukács Norbert, Lukács Vilmos, Bálint Zoltán, Horvát Zoltán, Hevér Zoltán, Cséplő Zoltán.
Rajtol a ZoZo Team

Kilencfős váltóban indult a TRIGO csapata. Ezt a váltót erősítette Tabdi polgármestere Fábián Sándor is. A Trigo 21 óra 20 perc alatt ért körbe. A csapat tagjai voltak: Jagodics Anita, Kárpáti László, Jagodics Tímea, Lévai Ferenc, Kocsi Krisztina, Turu Gyula, Szentgyörgyi János, Kis Edina, Fábián Sándor.

TRIGO

Idén is ott volt a rajtnál a Kurz Gruppe Runners csapata Kiskőrösről, akik 23:23:49-es idővel értek célba. Tagjai: Agócs Gábor, Czárné Szűcs Anita, Császár Szimonetta, Hatvani Krisztián, Hegedűs Mónika, Herczeg Zoltán, Kapitány Nikolett, Kiss-Berdó Marcell, Kiss-Berdó Ádám, Kutyifa Anikó, Litauszki László, Madarász Krisztián, Trsztyinszki Csaba.

Kollázs a Kurz Gruppe Runnersről

Soltvadkertről a Vadkerti Futókák csapata vett részt a versenyen. Célidejük 20:52:41. Csapattagok voltak: Lajos Tímea, Csápekné Deli Helga, Gáspárné Lehoczki Edina, Gszelmann Éva, Sisák Gyöngyi, Vindeczkerné Méhes Anikó, Lekrinszki Edvárd, Bakai Imre, Gáspár Pál, Bán László. Nekik szépszámú kíséretük is volt: Lekrinszkiné Sacika, Kalocsai Ildikó, Bakainé Kati, Bánné Gulyás Henrietta, Lekrinszki Tivadar, Kalocsai Ferenc, Kalocsai Zsombor, Csápek Nándor személyében.

Vadkerti Futókák

Az Aranyháromszög Sprinterei főként Kiskőrösről, Akasztóról és Soltvadkertről verbuválódtak össze. Célidejük: 22:26:42 lett. A csapat tagjai voltak: Fehér László, Jagicza Gitta, Markó Renáta (Kiskőrös), Endrődi Eszter, Kuncz Izabella (Akasztó), Korsós Gábor, Tóth Péter, Horváth Tamás, Kugelmann Dóra, Kárpáti Attila (Soltvadkert), Kovács Nándor (Velence), Tomor Ákos (Devecser).

Aranyháromszög sprinterei

Izsákról volt még egy 10 fős csapat is, a Motivált Kolonosok. Célidejük: 19 óra 56 perc lett. A csapat tagjai voltak: Kocsis Krisztián, Varga István, Deák Zoltán, Ungor Bence, Horváth Nóra, Szebellédi Márta, Horváth Krisztina, Viszkók Nikolett, Tóth Andrea és Bencze Erika.

Motivált Kolonosok

Fotók: nn.hu, facebook

MEGOSZTÁS