2022. május 14-én súlyosan megsérült Breznyán Attila, Kiskőrös köztiszteletben álló zenésze. Felépüléséért több százan fogtak össze városunkban, azonban Attila szervezete május 23-án feladta a küzdelmet.

-Hirdetés-
Ebben a cikkben a téma tartalma miatt nem tartjuk etikusnak fizetett hirdetések megjelenítését, ezért a hozzátartozók érzéseit tiszteletben tartva nem jelenítünk meg hirdetéseket.

Breznyán Attilára emlékezve a Kiskőrös TV állított össze egy pár perces anyagot.

Breznyán Attila 1980-ban kezdte meg tanulmányait Kiskőrösön trombita szakon. Boldoczki Sándor tanár úr első növendékei közé tartozott, aki mindig szívesen járt vissza mesteréhez egy-egy órára. 2001-ben Kecskeméti Pál evangélikus lelkész hívására megalapították a Kiskőrösi Evangélikus Fúvószenekart, melyet a Rádió 97 műsorában elmondottak szerint a legfontosabb dolognak tartott az életében.

Attila bármilyen zenei rendezvényen szívesen vett részt. 2019-ben Boldoczki Róbert barátjaként játszott a Petőfi Sándor Művelődési Központban megrendezett koncerten. A városban működő zenekarok állandó kisegítője, továbbá éveken keresztül tagja volt a Szivárvány Néptáncegyüttest kísérő zenekarnak és a szimfonikus zenekarnak is. Nem volt hivatásos zenész, de életének nagyon fontos része volt a fúvószene.

A család ezúton is szeretne köszönetet mondani mindenkinek, akik mellettük álltak!

Kapcsolódó cikk
Megható az összetartás, az önzetlenség, a segíteni akarás Kiskőrösön
Megható az összetartás, az önzetlenség, a segíteni akarás Kiskőrösön
Egy órával ezelőtt, Domonyi László, Kiskőrös polgármestere (is) beszámolt közösségi oldalán arról a hihetetlen összefogásról, melyet Breznyán Attila és Breznyán...
Brezi nagyon fog hiányozni városunk zenei életéből, de szeretettel őrizzük emlékét!

 

Őszinte részvétünket fejezzük ki családjának és barátainak!
Attila, nyugodj békében! 

 

Forrás: Kiskőrös TV
Kiemelt kép: VIRA.HU archív fotó 

MEGOSZTÁS
Írta: vira