Bolemányi Dóra okleveles dietetikus és Rakonczai Mónika Power Plate tréner tartott ingyenes előadást „JOBB EGÉSZSÉG – A te választásod!” címmel a Petőfi Sándor Művelődési Központ kamaratermében június 9-én este, a Kőrös-Körül Nők Egyesület szervezésében.

A program a TOP – 7.1.1-16-H-ESZA-2020-01604 keretében valósult meg.

-Hirdetés-

 

A beszélgetés során sok mindenre fény derült az egészséges életstílus témakörben, például, hogyan kell elkezdeni a helyes táplálkozást, vagy ha valakinek ételallergiája van, akkor mi a teendő. Természetesen a rendszeres mozgás is fontos – hangzott el. Az előadókat és a megjelenteket az alapítvány nevében Molnár Elvira köszöntötte. A diskurzust Katusné Dávid Edit moderálta, majd a „kerekasztal”-beszélgetés végén az érdeklődők is kérdezhettek.

A megjelenteket Molnár Elvira, a Kőrös Körül Nők Egyesületének tagja köszöntötte (Fotó: Kiskőrös város facebook oldal)

„A Kőrös Körül Nők Egyesületének az elmúlt évben indult egy Európa Uniós támogatása, amelynek a célja az volt, hogy a helyi közösségek társadalmi aktivitását növeljük. Ennek keretében került meghirdetésre ez az alkalom is. Korábban a Hagyományok Házában egy-egy főzési alkalmon vehettek részt. Ehhez a témakörhöz kapcsolódva egy okleveles dietetikust is meghívtunk erre az előadásra, aki az egészséges táplálkozás rejtelmeibe nyújt nekünk betekintést” – mondta el Molnár Elvira egyesületi tag.

Kapcsolódó cikk
Most az ősz sztárját, a szilvát főzték be lekvárnak a “Süssünk-főzzünk közösen hagyományos módon” elnevezésű programon
Most az ősz sztárját, a szilvát főzték be lekvárnak a “Süssünk-főzzünk közösen hagyományos módon” elnevezésű programon
„Hull a szilva a fáról, most jövök a tanyáról, Ej, haj, ruca-ruca kukorica derce….” A Kőrös-Körül Nők Egyesület és a...
B-J: Bolemányi Dóra, Katusné Dávid Edit és Rakonczai Mónika

„Azt valljuk, hogy az egészséges táplálkozásnál is a megelőzés a legfontosabb. A beszélgetés során az ételallergiák kérdéskörét is fogjuk érinteni, hiszen rengeteg ember szenved ettől. Ezeket leginkább genetikai, továbbá külső tényezőkhöz szokták kötni a kutatók, ezért nem gondolom, hogy megfelelő életmóddal befolyásolható” – mondta el Bolemányi Dóra dietetikus.

Kapcsolódó cikk
Ellátogattunk az újonnan megnyílt NRG Power Plate Stúdióba
Ellátogattunk az újonnan megnyílt NRG Power Plate Stúdióba
Ma délelőtt, február 1-jén nyitott meg az NRG Power Plate Stúdió Kiskőrösön, melyet Rakonczai Mona, tősgyökeres kiskőrösi lány álmodott meg...

„Manapság nagyon mozgásszegény életet élnek az emberek, ezért én mindenkit arra buzdítok, hogy minden napjába iktasson be valamilyen mozgást. Véleményem szerint a kezdeteknél, a helyes gyakorlatok elsajátításához mindenképpen érdemes szakember segítségét kérni. Vendégeimnél jómagam is nagy hangsúlyt fektetek erre, hiszen különben nagyon sérülésveszélyes lehet bármilyen sport. Fontos, hogyha otthon (is) edzenek, akkor is szabályosan végezzék a gyakorlatokat” – mondta el Rakonczai Mónika Power Plate tréner. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (12 db kép)
MEGOSZTÁS