A kiskőrösi Ültess Fát Mozgalom Egyesület szervezésében 2022. június 30-án a Német Nemzetiségi Nyelvi Tábor Olimpiai Sportnapja volt. A tavalyi évhez hasonlóan most is sok mozgás szerepelt az egész napos programban.

Az említett nap programjaiban a gyermekek, a segítőkkel együtt összesen mintegy 40-en vettek részt, amely a Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda támogatásával valósult meg. Reggel a résztvevők közül többen is kerékpárral érkeztek a kiskőrösi Kossuth L. utcában található Hagyományok Házához, hogy a napot sorversenyekkel és különböző ügyességi feladatok végrehajtásával kezdjék az Ültess Fát Mozgalom Egyesület elnökének, Filus Tibornak a vezetésével.

Sorversenyekkel és különböző ügyességi feladatok végrehajtásával kezdték a napot a gyerekek
-Hirdetés-

A táborozó fiatalok közül három csoport került kialakításra, akik szlalomoztak kerékpárral, de volt itt labdavezetés a bóják között, és kapura lövés is kézzel, valamint lábbal egyaránt. A pihenő időben a Kiskőrösi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Kincses Mihályné és segítői közreműködésével a sportot feldolgozó német nyelvi feladatokat hajtottak végre a gyermekek.

A helyi strandon hűthették le magukat a táborozók

A nagy hőségben délután a helyi strand volt az úti célja a táborozóknak, ahova kerékpárral ment el a csoport. A kültéri gyermek medencében vizes sportprogram várta a táborozókat, akik úsztak, labdáztak és ügyességi feladatokat hajtottak végre a vízben. A nap végén kicsit elfáradva, de sok élménnyel gazdagodva térhettek haza a gyermekek.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (61 db kép)
MEGOSZTÁS