Kellemes hangulatú, családias rendezvényen vehetett részt az, aki 2022. július 2-án ellátogatott Soltvadkerten a Bor és Gasztro Napra. Pájer Ildikó főszervezőtől megtudtuk, hogy a Gyöngyház Kulturális Központ szervezésében a Soltvadkert Város Önkormányzatának támogatásával létrejött nap kicsiknek, és nagyoknak egyaránt kellemes programokat biztosít.

A kora délután a Sváb ételek főzőversenyével indult, amire tizenhét csapat nevezett be. Közöttük: A Gyöngyház Kulturális Központ csapata, Király Lászlóné vezetésével a Roma Önkormányzat tagjai, Bene Zsolt irányításával a helyi polgárőrök, a Soltvadkert-Kiskőrös Petőfi Horgászegyesület Ungvári Ferenc vezényletével, a helyi tűzoltók a megbízott parancsnokukkal, Biró Tamással, a Német Önkormányzat tagjai ifj. Köhler János vezetésével, valamint az Ízvadászok, a Vadkerti Gumisok, és az Aktív Nyugdíjasok csapata.
A helyi lakosok közül pedig részt vett a versenyen: Császár Attila, Bekő Zsolt, Szabó Csaba, Windecker Mónika, Frittman Gráci, Opauszki László, a Galambos-Varsányi páros, Pencz Lajos Lali meg a Joli.
Az ügyes séfek repertoárjában többek között szerepelt: „csorbaleves” hallal, vaddisznópörkölt káposztával, sült csirkecomb káposztával, káposztás sertéspörkölt, babgulyás, sváb töltött káposzta, kalács, káposztás gyöngyike, székelykáposzta, sváb húsgombóc, és halászlé.

-Hirdetés-

A Soltvadkerti Gazdakör tagjai Ritter Imre vezetésével – versenyen kívül – palacsinta sütéssel járultak hozzá, főleg a gyerekek öröméhez. A Soltvadkerti Önkormányzat dolgozói pedig sváb káposztás kolbászt szolgáltak fel.

Míg a felnőttek a kulináris élvezeteknek hódoltak, addig a gyerekeket az interaktív Mesekert játszóudvarában szórakoztatták az animátorok.

Az alap hangulatról, és a zenei háttérről a Harkakötönyből érkező Csorvási Zoltán vezette Lyra Együttes gondoskodott, „Kifutott a húsleves” fantázianéven megzenésített verseivel.

Ezt követték a kézműves termékek bemutatói, ahol a helyi termelők vonultatták fel ínycsiklandó portékáikat.
Itt ismerkedhettünk meg a kézműves tésztákkal Farkasné Bozorádi Anita jóvoltából, Péczka Judit szörpjeivel és sajtjaival, valamint Csaboda Nikoletta, és Kovácsné Tagai Ildikó fermentált savanyúságaival.

Ezek mellett a Kalocsai Hagyományőrzők tartottak népművészeti bemutatót, ahol a színpompás festést-pingálást, hímzést csodálhattuk meg.

Eközben a borutcában, egész nap a helyi termelők biztosították az érdeklődők számára a kóstolót, többek között: Font Sándor, Galántai Norbert, Ritter Balázs, Lantos Szabolcs, Galambos Ádám, Eifert János jóvoltából, de a boron kívül még volt pálinka Szekeres Sándor, és kézműves sör Kárpáti János kínálásával.

Miközben a vendégek a nagy melegre való tekintettel a szomjukat oltották, a Monokini zenekar előadásában eredeti Bikini számokat hallgathattak meg.

A koncert szünetében a főzőverseny győzteseinek nevét is kihirdették:

I. helyezett: Kiskőrös-Soltvadkert Petőfi Horgászegyesület
II. helyezett: Bekő Zsolt
III. helyezett: Ízvadászok

Különdíj: Opauszki László
Különdíj: Lali meg a Joli
Különdíj: Aktív Nyugdíjasok

Az okleveleket és a nyeremény utalványokat a zsűri tagjai, Lehr Barbara, Hamar László, és Hachbold Szabolcs adták át a boldog nyerteseknek.

Ezt követően Orsovai Reni székesfehérvári énekesnő Klubkoncertjére rophatták a boldog győztesek és a bulizni vágyók.

A rendezvény zárásaként az ABBA Tribute zenekar előadását hallgathatták meg a vendégek. A magas szintű zeneiséggel, a korszakot megidéző kosztümökkel, profi előadás keretében varázsolták el a közönséget korosztálytól függetlenül. A 6 tagú zenekar ismert formációk művészeiből verbuválódott, akik úgy szólaltatták meg a dalokat, ahogy az egykori ABBA koncerteken is felcsendültek. A műsornak XXI. századi hang- és világítástechnika is szerves része volt.

Írta, képek: Kothencz Henrietta

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (131 db kép)
MEGOSZTÁS