A tavalyi év sikeres szabadtéri kertmozis alkalmak idén is folytatódnak Soltvadkerten, a Vadkerti-tó partján. Három alkalommal hívnak a szervezők minden érdeklődőt egy-egy zenés-táncos filmvetítésére, melyen a részvétel INGYENES. A program főszervezője a Vadkert Komszolg Kft., szervezője a Gyöngyház Kulturális Központ és Könyvtár.

Az első kertmozis alkalmat 2022. július 27-én, szerdán tartják 20 órai kezdettel, amikor a 2008-ban készült és 2009-ben bemutatott, 109 perces magyar zenés vígjáték, a Made in Hungaria című film kerül levetítésre.

-Hirdetés-

A Fenyő Miklós életét feldolgozó filmben a Hungária együttes legnépszerűbb számai hangzanak el.
Miki, szüleivel pár disszidensként Amerikában töltött év után, visszatér Budapestre.
A fiú csomagjában jó pár lemez lapul, kedvenc amerikai előadóitól. A fiúnak nagy tervei vannak, a magyar Jerry Lee Lewis szeretne lenni. Itthon azonban sok minden megváltozott. A régi barátai az új vezért, a népszerű csókkirályt, Rönét követik és gyerekkori szerelme, Vera is más fiúval jár. Miki benevez a tehetségkutató versenyre, a Ki-Mit-Tud-ra. A mindent elsöprő zenéjével óriási sikert arat, így elveszett szerelmét és barátait is sikerül visszahódítania. (Forrás: port.hu)

2022. augusztus 3-án szerdán, szintén 20 órai kezdettel egy 90 perces amerikai zenés romantikus filmet, a Flashdance-t láthatja a közönség, mely az 1980-as évek elejének egyik legsikeresebb filmje.

Az 1983-as film Alex történetét mutatja be, aki nappal hegesztőmunkásként dolgozó fiatal lány, esténként pedig táncosként lép fel egy bárban. Az minden vágya, hogy egy nap balett-táncosnő lehessen. Érvényesüléséhez azonban csak tehetségét és tánctudását hajlandó latba vetni, a szépségével kivívott járó támogatást – csakúgy, mint minden más protekciót -, élből visszautasítja. (Forrás: port.hu)

Egy hét kihagyás után 2022. augusztus 17-én szerdán, 20 órától a Dirty Dancing – Piszkos tánc című 1987-es, 100 perces amerikai romantikus dráma kerül levetítésre a Vadkerti-tó partján.

1963 nyarán egy luxus nyaralóhelyen tölti vakációját Baby, egy tizenhét éves lány, akinek életében a táncé a döntő szerep. Megismerkedik Johnnyval, a jóképű tánctanárral, akibe hamarosan fülig szerelmes lesz. Amikor Johnnyt faképnél hagyja táncpartnere egy nagy verseny előtt, Baby veszi át a helyét, s kiderül, hogy remek kettőst alkotnak. Ám Baby szülei nem nézik jó szemmel a turbékoló párost és a lány apja mindent megtesz, hogy a fiatalokat szétválassza. (Forrás: port.hu)

Ha egy különleges nyári programra vágyik, ami remek kikapcsolódást nyújt, és ezáltal új élményekkel lehet gazdagabb, ne hagyja ki a rendkívüli szabadtéri mozis alkalmakat!

Kiemelt kép: VIRA.HU archív – 2021-es kertmozi a Vadkerti-tó partján

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (1 db kép)
MEGOSZTÁS