Mint arról korábban beszámoltunk, ma reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú, narancssárga riasztást adott ki felhőszakadás veszélye miatt Bács-Kiskun megye területére, melyet 2022.08.20. 11:23 perckor visszavontak. Azonban a népszerű közösségi oldalt figyelve azt látjuk, hogy több településen is -részben, vagy egészben- sorra lemondják a mai napra tervezett programokat.

-Hirdetés-

Kiskőrösön elmaradt a mai napra tervezett kenyérsütés, míg az ünnepi szentmise a katolikus templomban került megrendezésre. 

Kapcsolódó cikk
Az államalapításra emlékeztek Kiskőrösön
Az államalapításra emlékeztek Kiskőrösön
A sokéves hagyományoknak megfelelően zajlott le Kiskőrösön az augusztus 20-i városi ünnepség. Az érdeklődőket az esős időjárás miatt most nem...

Soltvadkerten hagyomány az augusztusi termésáldás. 

Kecelen többnyire a tervek szerint zajlott az ünnepi alkalom. 

Kapcsolódó cikk
Ünnepi szentmise és kenyéráldás Kecelen
Ünnepi szentmise és kenyéráldás Kecelen
Nemzeti ünnepünk reggelén Kecelen a Szentháromság-templomban szentmisét celebrált és megáldotta az új kenyeret főtisztelendő Fekete Szabolcs plébános atya. A templomból...

Viszont Páhin a ma estére meghirdetett szabadtéri Arató bál az időjárásra való tekintettel elmarad.

A fővárosban is több ünnepi program meghiúsul, melyekről a szervezők folyamatosan tájékoztatnak.

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs 12 órakor ülést tartott. Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb, átfogó előrejelzése, valamint a tűzijáték-, és rendezvényszervezők helyzetértékelése alapján megállapította, hogy a 21 órára tervezett tűzijáték biztonságos megrendezéséhez szükséges feltételek nagy valószínűséggel nem teljesülnek, így annak elhalasztásáról döntött. A tervek szerint  a budapesti tűzijáték új időpontja 2022. augusztus 27. szombat, 21 óra. 

A kiemelt kép a tavalyi Maszk eldobós arató és pörgetés végző fesztiválon készült Páhin. 

MEGOSZTÁS
Írta: vira