Van az országban még jó néhány Lada, ami még becsülettel tudja bőgetni a motorját, ha tulajdonosa úgy kívánja. Ezért rendszerint össze is gyűlnek évente, hogy megmutassák, még mindig tud valamit a járgány!
Soltvadkerten az elmúlt hétvégén rendezték meg a Lada típus fanjainak az összejövetelt, hogy megmutassák miért olyan értékes ez a márka, miért olyan szerethető autó.

Az idei évben már 21. alkalommal került megrendezésre a Lada Club Hungary szervezése által az Országos Lada Találkozó és 10 alkalom már, hogy nemzetközi.
A résztvevőknek itt volt a lehetőség, hogy megmutassák szebbnél szebb, évről évre újabb tuningokkal felszerelt, vagy éppen tökéletes gyári állapotban lévő Ladájukat.

-Hirdetés-

A szervezők maradtak a jól bevált programoknál, de azért idén is változtattak egy kicsit. A brigádversenyekbe új feladatokat hoztak, és idén először zenei hangnyomás mérést is rendeztek. Ha már a zenénél tartunk, abban is maradtak a bevált módnál, pénteken retró jellegű, szombaton inkább a napjaink zenéi szóltak, ezért annak megfelelően választottak fellépőket a szokásos Dj-k mellé.

A péntek esti egyik fellépő Peat JR. & Fernando feat. Sheela volt

A résztvevőket illetően érzékelhető volt, hogy kevesebb külföldi vendég érkezett pont a 10. jubiláns rendezvényre, de a nemzetközi helyzetet nézve örvendetes, hogy jöttek a találkozónkra így is, megtelt a kemping szombatra.

Külföldről érkező ritkaságok

„A kezdeti nehézségek után idén is sikerült összehoznunk a találkozót!
Úgy látom, hogy évről éve, ha nem is sokkal, de mindig kicsit többen vagyunk, több érdeklődő látogat el hozzánk a rendezvényre és az esti bulikba.
Célunk nem más, mint életre kelteni, és fenntartani a Lada mítoszát, amiben sokat segített, hogy a hazai rallypályákon ezrek tomboltak, amint megjelent egy kerek- vagy kockalámpás, vagy egy VFTS keresztben a kanyarban. Szeretnénk összefogni és támogatni a márka szerelmeseit, és megmutatni a fiataloknak, hogy miért férkőzött a szívünkbe a Lada.

Szervezők a porondon

Örömmel látom, hogy a fiatalok körében is egyre több a Ladás, mindig látok új arcokat, holott mostanra már elég nehéz jó állapotban lévőt találni. Továbbra is töretlen a kerek- és a kockalámpás modellek sikere. Az új modellekkel igen ritkán jönnek hozzánk, de azért vannak, mint ahogyan az egyedi építésű, átalakított modell ritkaságok közül is vannak itt.” – mesélte hírportálunknak Turcsik Tamás szervező.

A szervezők ezúton is szeretnék megköszönni a találkozó létrejöttéhez Soltvadkert Város Önkormányzatának és a Vadkert Komszolg Kft.-nek a támogatást, valamint köszönet a klubtagoknak, minden ladásnak aki eljött, illetve mindazoknak, aki egy kicsit is segítette, vagy emelte a rendezvény színvonalát!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (99 db kép)
MEGOSZTÁS