A vakációnak vége, újra gyerekzsivaj zengi be a Kiskőrösi EGYMI épületét is. Ebben a tanévben kilenc kisdiák és három új pedagógus, valamint egy pedagógiai asszisztens érkezett az intézménybe.


Ma délelőtt az iskola tornatermében került sor a tanévnyitó ünnepségre, ahol a Himnusz közös eléneklését követően Takács Ildikó intézményvezető-helyettes köszöntötte a diákokat, szülőket, pedagógusokat, továbbá konferálta fel a műsorban résztvevőket. A tanévnyitó ünnepség Gutman Zoé 3. osztályos tanuló szavalatával (Weöres Sándor: Köszöntő) vette kezdetét. 

Gutman Zoé, Weöres Sándor: Köszöntő című versét szavalta el a tanévnyitón 
-Hirdetés-

Majd Schaffer István intézményvezető osztotta meg gondolatait a szülőkkel, diákokkal: 

„Szeretnénk, ha minden ide járó gyermek jól érezné magát. Hagyományainknak megfelelően témahéttel indítjuk az évet, ami most egy nagyon jeles személyhez kapcsolódik. Nemzetünk egyik legnagyobb költőjeként tisztelhetjük őt és bizony világhírnek is örvend, hiszen költeményeit nagyon sok nyelvre fordították le. Az Országgyűlés már 2020-ban döntött arról, hogy a 2022/23-as évet Petőfi emlékévvé nyilvánítja. A tegnapi napon nagy megtiszteltetés érte e jeles alkalomból Kiskőrös várost, hiszen a Nemzeti Tanévnyitó ünnepséget a Kiskőrösi Bem József Általános Iskolában tartották, amelyet a magyar televízió is közvetített.

Kapcsolódó cikk
BECSENGETTEK! A Kiskőrösi Bem József Általános Iskolában tartották a XIII. Nemzeti Tanévnyitót
BECSENGETTEK! A Kiskőrösi Bem József Általános Iskolában tartották a XIII. Nemzeti Tanévnyitót
A 2022/2023. évi XIII. Nemzeti Tanévnyitó Ünnepségének Kiskőrösön, Petőfi Sándor költőóriásunk szülővárosában, a Bem József Általános Iskola adott helyet tegnap...

Témahetünk címe: „Petőfi nyomában” lesz. Sok-sok meglepetés vár majd rátok a következő héten. Emellett a tanév során számos izgalmas ÖKO, DÖK, sport program megvalósítását is tervezzük. 
Természetesen a fő feladat ebben a tanévben is a tanulás lesz.”

Schaffer István 2021. augusztus 16-a óta a Kiskőrösi EGYMI intézményvezetője

Beszédében kiemelte: „Az intézményünkben már nagyon jól működő szülő, pedagógus kapcsolatra ebben a tanévben is építünk. Továbbra is számítunk együttműködésükre, segítségükre a projektek, iskolai programok megvalósítása során. (…) A tanévet hagyományos jelenléti oktatással tervezzük megvalósítani, mert ez támogatja leginkább a hatékony ismeretszerzést, a tanulást. Azt, hogy a gyermekeknek mit kell tenniük év elején, az osztályfőnököktől tudják meg.

Továbbra is nagyon fontos, hogy csak egészséges gyermeket hozzanak, küldjenek iskolába, óvodába. A beteg, lázas gyermeket tanulót haza fogjuk küldeni a többiek védelmében.

Intézmény facebook oldalán a továbbiakban is rendre megosztjuk megvalósított programjainkat, a gyermekekkel történt nevezetes eseményeket, eredményeiket.”

Majd a személyi változásokat is ismertette: 

„Óvodánkba egy új kolléga érkezett: Domján Anita, aki a Katica csoportban fog dolgozni.

Kriszt Nóra és Vikorné Csvila Ráhel mindketten szomatopedagógus kollégák, a gyermekek mozgásfejlesztését fogják végezni. Egy pedagógiai munkát segítő asszisztenssel is bővült a létszámunk, szeretném bemutatni Borsos Mátyásnét, aki munkájával az 1. osztályt erősíti.

Az új kollégák (b-j): Domján Anita, Vikorné Csvila Ráhel, Kriszt Nóra, Borsos Mátyásné

Takács Ildikó, aki az előző tanévben megbízott helyettesként látta el feladatát, a tavalyi tanév végén 5 évre megbízást kapott a feladatra. A továbbiakban is kérem, hogy forduljanak hozzá bizalommal.

Takács Ildikó intézményvezető-helyettes

Szeretettel köszöntöm Baltás Adrienn r. zászlóst körünkben, a Kiskőrösi rendőrkapitányság munkatársát, aki ettől a tanévtől a mi iskolendőrünk. A tanév során reményeink szerint többször is fogunk vele találkozni, miután egyeztettük majd a programokat.

Baltás Adrienn r. zászlós is részt vett a tanévnyitó ünnepségen

Kollégáim a tanév során azon munkálkodnak, hogy a saját élményen alapuló tapasztalással tanítsák meg sok új dologra gyermekeiket” – tette hozzá Schaffer István.  

Az igazgatói köszöntőt követően Hirsch Enikő (a tavalyi “Év diákja”) 7. osztályos tanulótól hallgathattuk meg Osvát Erzsébet: Szeptember elseje című versét. 

Hirsch Enikő

A szavalatot követően Schaffer István intézményvezető felkérte a 8. osztályos tanulókat, hogy adják át a tanévkezdő csomagokat az 1. évfolyamosok számára. 

Az elsősök mappát, füzeteket és íróeszközöket kaptak ajándékba

A tanévnyitó végén, még a Szózat eléneklése előtt Gszelman Richárd 12.B osztályos tanuló Petőfi Sándor: Itt van az ősz, itt van újra című versével örvendeztette meg az ünnepség résztvevőit.  

 

„Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája.”
Szentgyörgyi Albert

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS