A Kakaspörkölt Főző Fesztivál hagyománya 13 évre vezet vissza, amikor is Dedák Pál és Danis Éva megálmodta a programot. Éveken át verseny volt a javából a kakasok nagy bánatára, ugyanakkor a csapatok, családok örömére. Manapság versenyszellem nélkül, de annál nagyobb résztvevő csapatszámmal szervezik meg a kiskőrösi Szabadidőparkban hagyományosan október elején a népünnepéllyé lett fesztivált.
Font Sándor országgyűlési képviselő úr a Vadkerti Kakasok baráti társasággal idén is fakanalat ragadott. Domonyi László Kiskőrös város polgármestere pedig”ellenőrizte” a főzési folyamatot

2022. október 8-án, egy csodás napsütéssel teli szombati napon volt az idei kakasfőző. Szintén tizenhárom éves hagyománya van, hogy a nap háziasszonya címet Supka Éva tudhatja magáénak, aki még operetténekesi tudását is megcsillogtatta pár sor erejéig Kiskőrös Város Fúvószenekara mellett.

Supka Éva a fesztivál háziasszonya
-Hirdetés-

Domonyi László polgármester megnyitó beszédében köszönetet mondott a szervezőknek, a résztvevő csapatoknak, akik a közösségeiket összetartva évről évre itt vannak. Idén 75 csapat állt a bográcsok mellé, köztük 20 „elsőbálos”, akik eddig csak jó híréből ismerték a programot. Hazám, hazám, Te mindenem… énekelte a Bánk Bán közismert dalát a fesztiválok kihagyhatatlan fellépője, Kothencz Lajos.
Egy kicsit azoknak a barátoknak is szólt, akik már nem lehettek ott a fesztiválon, mint Csányi Józsi, Breznyán Attila, Breznyán István és Péntek Sándor.

Már kora reggeltől tartalmas programok várták a látogatókat.

A gyerekeknek ingyenes arcfestés és több ugrálóvár volt a füves pályán. Szöllősiné Kata és gyermekei lovaikkal érkeztek, mellettük pedig lehetett íjászkodni is a soltvadkerti Pusztai Farkasok Egyesület jóvoltából. A SIKK Fotómédia hangulatos sátrában pedig remek képek készültek a nap emlékeként.

A csapatok kreativitása nem ismert határokat. Mindenki egyedi díszítéssel készült a sátraknál

A főző csapatok sűrű koccintásai mellett rotyogtak a bográcsban az ebédre valók, miközben egymást váltották a zenekarok és énekesek a színpadon. Fellépett többek között a keceli Bogárzó Citerazenekar, akiknek vezetője Molnár János épp aznap ünnepelte a születésnapját. A kiskőrösi Dzsem Buli is húzta a talpalávalót, ahol Fazekas Tomi kicsi fia is ütötte a dobokat. Nem lehet kiskőrösi fesztivál Kiskőrös Város Fúvószenekara nélkül, akiket Sipos Béla vezényelt és Gubacsi Zsófi, illetve Gmoser György felkészítésével megcsillogtatta tudását az Orchidea és Gyöngyszem mazsorettcsoport is.

Gmoser György és a Gyöngyszem mazsorettcsoport

Természetesen fellépett az aranytorkú Váczi-Wachsmann Ildi is a Soundwitch zenekarral és a fúvószenekarral is. Dörmő Anita, Kothencz Lali és Markó Nani – aki az egész fesztivál programfelelőse és gondos gazdája is volt egyben pedig az egész nap folyamán szórakoztatták a közönséget egészen este 10 óráig, amikor Komlósi Gyuri beállt a dj pult mögé és hajnalig táncoltatta a közönséget.

A buli vasárnap hajnalig tartott
A XIII. Kiskőrösi Kakaspörkölt Főző Fesztivál reggeltől másnap reggelig tartó rendezvénye óriási sikert ért el.

Több ezer vendég fordul meg ilyenkor a fesztiválon, most sem volt ez másképpen. Mindenhol boldog, mosollyal és beszélgetéssel teli csapatok, családok, munkahelyi kollektívák szorgoskodtak, ünnepeltek. Az egész nap hatalmas élménnyel zárult mindenki számára.

Köszönjük a szervezőknek, a rendezőknek, a résztvevőknek és mindenkinek, aki egy kicsit is hozzátett a fesztivál hangulatához. Várjuk a következőt!

Képek: VIRA.hu és Supka Éva

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (78 db kép)
MEGOSZTÁS