BIZALOM mégis című kötetét mutatta be Háló Gyula Kiskőrösön, a Petőfi Sándor Művelődési Központban, november 22-én délután. Barátok, családtagok és ismerősök gyűltek össze, hogy részt vegyenek ezen a különleges könyvbemutatón.

-Hirdetés-

Méhesi Erzsébet köszöntése után Háló Gyula, baptista lelkipásztor, újságíró, költő elmesélte a bemutató megvalósításának történetét.

Lengyel Orsolya, festőművész készített egy sorozatot, melynek a címe Bizalom volt, és tizenkét miniatűr – mezzotinto technikával készült – rézlemeznyomatból állt. Arra kért, hogy legyen egy közös kiállításunk a bizalomról. Írjak ezekhez az alkotásokhoz szövegeket, verseket. Az itt kiállított versek az ő kézírásával olvashatóak a sorozat tagjai mellett.

Lengyel Orsolya alkotása és Háló Gyula, aki a verseket álmodta meg hozzájuk

Valahogy ez a téma megmaradt bennem. Hogyan éreznek az emberek a bizalommal kapcsolatban? Mit mond róla a szakirodalom? Az ősbizalom sorsformáló erejének témájában egyre inkább elmélyültem. Sorban születtek a verseim. Ezekből negyvenet válogatottam ki. Közben megkerestem sokféle gondolkodású, foglalkozású embert – tudóst, pedagógust, szépségkirálynőt, újságírót –, hogy kommentálják a verseket. Így épül fel a BIZALOM mégis kötet: bal oldalon a vers, jobb oldalon hozzászólások, vélemények.

A szerző arra is felhívta a figyelmet, hogy a kötet címében valójában a Soha többé BIZALOM mégis szavak szerepelnek. S hogy a Soha többé szomorúságából milyen fontos átbizakodni magunkat a mégis reményébe.

Az est egyik fő vezérfonalát a Kunhegyesi Ferenc, festőművésszel folytatott beszélgetés adta. A háttérben Feró egyik bizalom témájú festményével, amiről így mesélt: „Egy emberpár látható ezen a festményen, akiknek az arca lassan eggyé válik. Az évtizedes összekapcsolódás egységét szerettem volna megjeleníteni, elsősorban a párkapcsolati bizalmat.”

Háló Gyula beszélgetőpartnerei voltak még Bezerédi Petra, Kis Laura, Szabó Amanda, Szentgyörgyi Dia és Sztojka Natália. A KEVI Gimnázium kilencedikes és tizenegyedikes diákjai. Öten azok közül, akik a bizalomról írtak esszét. A kedves, meghitt beszélgetésben szót ejtettek a bizalom kialakulásáról, sérüléséről, a barátainkban és az önmagunkban való csalódás mélységeiről, és életünket formáló hatásairól.

Balról jobbra Sztojka Natália, Szabó Amanda, Kis Laura. Szentgyörgyi Dia, Bezerédi Petra és Háló Gyula

Ezután azokról a pszichológusokról, szakemberekről nézhettünk meg vetítést, akiknek  munkásságában a bizalom központi szerepet töltött be. Majd ismét Kunhegyesi Ferenc és a szerző osztották meg személyes élményeiket arról, hogyan határozza meg szemléletüket, hitüket, életvezetési stratégiájukat a bizalom.

Kunhegyesi Ferenc és a szerző

Az alkalom végén néhány verset hallgathattak meg a vendégek Háló Gyula előadásában. Illetve lehetőség nyílt több művének megvásárlására, dedikálására, kötetlen beszélgetésekre a terített asztal mellett.

Háló Gyula minden könyve megvásárolható Kiskőrösön, a Csepi Könyvesboltban.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (69 db kép)
MEGOSZTÁS