Írta: vira
A novemberi képviselő-testületi ülésen a képviselők a takarékossági intézkedések bevezetéséről is döntöttek. Az elfogadott intézkedési terv részét képezi a közvilágítási lámpatestek hálózatból való végleges kikapcsolása is. 
(b-j): Szedmák Tamás alpolgármester, Domonyi László polgármester, Turán Csaba jegyző

Megjelent egy jogszabály, egy kormányrendelet, amely felhatalmazást adott a helyi képviselő-testületeknek arra, hogy a település közvilágításának mértékét helyi rendeletben szabályozza. Ez a kormányrendelet állított egy nagyon fontos követelményt, mely szerint több szempontot is figyelembe kell venni az ideiglenes kikapcsolások helyszíneinek meghatározásakor – tájékoztatott Turán Csaba, jegyző.

-Hirdetés-

„Kiskőrös város közigazgatási területén megközelítőleg 1800 darab közvilágítási lámpatest található. A rendelet-tervezet értelmében 800 darab lámpatest kerül ideiglenesen kikapcsolásra, melyek helyszínét a polgármester határozza meg. A kormányrendeletben meghatározottak szerint az ideiglenesen kikapcsolásra kerülő lámpatestek helyszínei a közbiztonsági, vagyon- és személyvédelmi, valamint közútbiztonsági szempontokra figyelemmel kerülnek meghatározásra. A szempontok érvényesítése érdekében a gyalogos-átkelőhelyeken és útkereszteződésekben a lámpatestek nem kerülnek kikapcsolásra. A helyszínek meghatározása – a közbiztonsági, vagyon- és személyvédelmi, valamint közútbiztonsági szempontokon túlmenően – az adott útszakasz forgalmi terhelésére figyelemmel történik” – tette hozzá. 

Kiskőrös város közigazgatási területén megközelítőleg 1800 darab közvilágítási lámpatest található, melyből 800 darab kerül ideiglenesen kikapcsolásra.
A munkálatokat várhatóan december első heteiben kezdik el. 

„Egész délelőtt energetikai számításokat végeztünk, hiszen készülünk elő egy villany- és gáz beszerzésre. Csak a közvilágítás, ha nem nyúlunk semmihez, 140 millió forint költséget fog elérni, ezért mindenképpen meg kell, hogy alkossuk ezt a rendeletet, hiszen így sok 10 millió forintot tudunk megtakarítani. Jelenleg MVM partnerszerelőkkel tárgyalunk és ajánlatokat kérünk be”- mondta Domonyi László, polgármester. 

A lámpatesteket a gyalogos átkelőhelyeken és az útkereszteződésekben nem fogják kikapcsolni. 

Kapcsolódó cikk
Több, költségvetést is érintő napirendi pontról döntöttek a kiskőrösi képviselők
Több, költségvetést is érintő napirendi pontról döntöttek a kiskőrösi képviselők
Tegnap délután tartották az idei év utolsó előtti képviselő-testületi ülését Kiskőrösön, ahol több mint 20 napirendi pontot tárgyaltak meg a...
MEGOSZTÁS