Arató Lóránd evangélikus lelkész és felesége, Arató Eszter 2020 nyarán kezdték meg szolgálatukat Kiskőrösön. Előtte Somogy vármegyében teljesítettek szolgálatot Tab városában. Somogyi szolgálatuk alatt több megkeresést is kaptak, azonban mindegyiket visszautasították. Ezt követően keresték fel őket Kiskőrösről, melyre hosszas mérlegelés után igent mondtak.

-Hirdetés-

 

Arató Lóránd több mint két éven keresztül szolgált lelkészként városunkban, azonban 2023. január 1-jével a Kiskőrösi Evangélikus Egyházközség igazgatólelkészévé választották. A Petőfi Szilveszter alkalmából megrendezett ünnepi istentiszteleten Domonyi László polgármester gratulált a lelkésznek új feladatköréhez, aki Isten áldását kérte munkájához és jó egészséget kívánt neki.

2023-ban több változás is történik majd a Kiskőrösi Evangélikus Egyházközség életében, hiszen nyugdíjba vonul Kecskeméti Pál lelkész és Luptákné Hanvay Mária másodlelkész is.

Kapcsolódó cikk
Imaház felújítás, koncertek, ökumenikus alkalmak – így telt az év a Kiskőrösi Evangélikus Gyülekezetben
Imaház felújítás, koncertek, ökumenikus alkalmak – így telt az év a Kiskőrösi Evangélikus Gyülekezetben
Több mint 7000 főt számlál a Kiskőrösi Evangélikus Gyülekezet, melynek vezetését Kecskeméti Pál igazgató lelkész végzi, közel három éve. A...

Arató Lóránd igazgatólelkésznek több terve is van a közösség életében, melyről a Kiskőrös TV-nek mesélt egy korábbi interjújában. Elmondta, hogy céljai között szerepel a fiatal felnőttek megszólítása is, azonban mindenképpen szeretné megvárni a lelkészválasztás végét. Hangsúlyozta, hogy azokat a tradíciókat és hagyományokat, melyek hozzátartoznak a gyülekezet életéhez, semmiképpen sem szeretné megváltoztatni.

Kapcsolódó cikk
Evangélikus ünnepi istentisztelet Petőfi keresztelésének 200. évfordulója alkalmából
Evangélikus ünnepi istentisztelet Petőfi keresztelésének 200. évfordulója alkalmából
Istentisztelettel csatlakozott a Magyarországi Evangélikus Egyház a Petőfi-szilveszter elnevezésű eseményhez, amelyet Kiskőrös a kétszáz éve született Petőfi Sándor emlékére rendezett...

Forrás: Kiskőrös TV 
Kiemelt kép: Kiskőrös város facebook oldal 

MEGOSZTÁS
Írta: vira