A KDNP parlamenti frakcióvezetője, Dr. Simicskó István február 4-én Kiskőrösre látogatott. A politikus a Petőfi 200 emlékév keretén belül jött el a városba, hogy megemlékezzen Petőfi Sándorról és a Városi Disznótorba is ellátogatott.

Megtekintette a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum mindkét megújult állandó kiállítását Dr. Filus Erika igazgatónő tárlatvezetésével, és a szülőház vendégkönyvébe írt elismerő sorokat. Tudni kell, hogy Dr. Simicskó István nem első alkalommal volt Kiskőrösön, hiszen a tavalyi évben részt vett a Szüreti Napok programsorozatán is. A mostani kiskőrösi látogatása alkalmával Dr. Simicskó István koszorút helyezett el Petőfi Sándor szülőházánál Dr. Filus Erikával és Domonyi Lászlóval közösen.

Dr. Filus Erika, Dr. Simicskó István és Domonyi László (b-j)
-Hirdetés-

A frakcióvezető beszédében úgy fogalmazott, hogy a hagyományokat kiválóan őrzi Kiskőrös, amely tartást ad egy embernek, a kötődés, a helyi értékek megőrzése és ápolása, az ősök tisztelete igen fontos tényező, melyet itt a legmagasabb szinten művelik.

Költőóriásnak nevezte Petőfi Sándort, aki nem élt hosszú életet, de szinte csodával határos módon közel ezer verset írt és hagyott hátra az utókornak. Kiemelte, hogy forradalmi lelkületű ember volt, aki a magyar szabadságért adta az életét szlovák származása ellenére, tollal és karddal, szívvel és lélekkel harcolt. Megemlítette, hogy a költő verseit világszerte számtalan országban lefordították, még Kínában is. Egyedülálló örökségnek nevezte a Petőfi Sándor által hátrahagyott műveket, aki egy kiemelkedő korszak, kiemelkedő embere volt.

„A város polgármesterével, Domonyi Lászlóval és a Kiskőrösi Gazdakör Egyesület részéről Somogyi Zoltánnal is régóta jó kapcsolatot ápolok. Szerettem volna a Petőfi 200 emlékév keretén belül tiszteletemet tenni a költő emléke előtt és a megújult kiállítást is meg akartam tekinteni. Úgy gondolom, hogy a város méltón emlékezik meg Petőfi Sándorról és nagyon örülök annak, hogy ilyen szépen ápolják a költő hagyatékát.

A mai napon Kiskőrösön ismételten egy jó családias közösség összetartó erejét és vendégszeretetét tapasztalhattam meg. Nekem is vannak szlovák felmenőim és jó volt látni, hogy a Városi Disznótor során a hagyományos ízvilág jött elő az igen finom ételekben. Az ilyen gasztronómiai hagyományápoló rendezvényeknek közösségápoló és összetartó ereje is van, melyre különösen nagy szükség van a mai világban, amikor egységesíteni próbálják a különböző kultúrákat” – mondta Dr. Simicskó István.

Kapcsolódó cikk
Ismét nagy érdeklődés mellett rendezték meg a kiskőrösi Városi Disznótort
Ismét nagy érdeklődés mellett rendezték meg a kiskőrösi Városi Disznótort
A hetedik alkalommal megrendezett Városi Disznótor az idei évben is nagy érdeklődés mellett zajlott le. Az eseményre február 4-én várták...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (27 db kép)
MEGOSZTÁS