Az Országos Rendőr-Főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága tavaly volt 30 éves, melynek 2023. február 27-én tartották jubileumi ünnepségét. Erre az eseményre kapott meghívást az egykor Budapesten szolgáló, mára lokálpatriótaként Kiskőrösön dolgozó Baltás Adrienn, aki egy bajai és egy kecskeméti kollégájával képviselte Bács-Kiskun vármegye rendőreit.
A balesetmegelőzési tevékenységben aktívan szereplő munkájáért részesült jutalomban

A szőke rendőrnő ismerős lehet az óvodásoknak, az iskolásoknak hiszen számukra tart sikeresen balesetmegelőzési, bűnmegelőzési előadásokat. Ugyanakkor a Kiskőrös TV rendőrségi híreit is ő olvassa fel évek óta.

VIRA: Miért Te kaptad ezt a jutalmat?
– Minden vármegyéből három személyt hívtak meg, akik a Balesetmegelőzésben aktívan dolgoztak. Bács-Kiskun vármegyéből egy bajai és egy kecskeméti kollégával minket választottak ki erre a jutalomra, amit ezúton is köszönök. 2010-ben kerültem a Közlekedésrendészeti osztályra és osztályvezető úr akkor rám bízta a vizsgálati feladatok mellett a balesetmegelőzési titkári feladatokat, ekkor kezdődött a szakmai életem ezen ága.

VIRA: Kiskőrös város életében hogyan jellemeznéd szakmai munkád, mely a jutalomhoz kapcsolódik?
– Kiskőrös és Bács-Kiskun vármegye nevét öregbítettem és teszem jelenleg is. Az iskoláskorú gyermekek kerékpáros elméleti és ügyességi versenyeit szerveztem és bonyolítottam le sikeresen a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola egykori pedagógusával: Bácsi Csabával, kinek lelkesedése megmaradt nyugdíjba vonulását követően is. Sikeresek voltak az eddigi felkészítéseink, mert minden évben bekerült egy-egy általunk kvalifikált gyermek városunkból az országos megmérettetésre A Covid idején sem szerettem volna magára hagyni a gyerekeket. Így az ORFK-OBB rajzpályázatát, amelyet a helyi óvodások és kisiskolások teljesítettek – kiállításként át kellett gondolnunk a szigorú szabályok betartása mellett. Ebben segítségemre volt a Kiskőrösi Művelődési Központ, hiszen a családok megtekinthették a kiállítást a főtéren járva a művelődési ház nagyméretű ablakaiban. Jelenleg pedig a méltán kedvelt és dr. Kuti Erika r.őrnagy által megálmodott Zsebi programot szervezem a Kiskőrösi Óvodákban illetve előadásokat tartok a Kiskőrösi Bem József Általános Iskolában is. 
Kapcsolódó cikk
Gyermekrajzok sokasága díszíti Kiskőrösön a Petőfi Sándor Művelődési Központ ablakait
Gyermekrajzok sokasága díszíti Kiskőrösön a Petőfi Sándor Művelődési Központ ablakait
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címen,...
-Hirdetés-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (7 db kép)
MEGOSZTÁS