A nyolcadik alkalommal megszervezett Civil Véradás mögött széleskörű összefogás áll: a Magyar Vöröskereszt, az Országos Vérellátó Szolgálat, a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultációs Főosztálya, illetve a Civil Szolgáltató Központ.

-Hirdetés-

A program védnöke Engert Jakabné, kecskeméti alpolgármester volt.

A Civil Véradás három helyszínen zajlott február 22. és 24. között Bács-Kiskun vármegyében. Február 22-én, szerdán 10 és 17 óra között Kecelen, a Szabadság tér 17. szám alatt, a könyvtárnál, február 23-án, csütörtökön 9–18 óráig Kecskeméten a Vérellátó Állomáson, a Koháry krt. 4. szám alatt, míg február 24-én pénteken 9–13 óráig Szabadszálláson, a Polgárőrség épületében, a Bajcsy-Zsilinszky utca 2. szám alatt.

Kálmán Fanni és Molnár Elvira, a Bács-Kiskun Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ munkatársai 

Molnár Elvira, a Bács-Kiskun Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szakmai vezetője elmondta, hogy a Civil Véradás a Miniszterelnökség, az Országos Vérellátó Szolgálat és a Civil Közösségi Szolgáltató Központok Országos Hálózata kezdeményezésére indult útjára 2018-ban. Az évente két alkalommal, tavasszal és ősszel megrendezett esemény egyik célja, hogy a civil szervezeteket jobban bevonják az ország vérellátásába és önkénteseket toborozzanak a véradásra. A szakmai vezető elmondta, hogy azokat is megszólítják, akik véradásra jönnek. A véradóknak bemutatják a civil szervezetek munkáját, remélve azt, hogy az érdeklődésüknek, céljaiknak megfelelő szervezet munkájába lehetőségeikhez mérten bekapcsolódnak a jövőben.

Kecelen összesen 119-en adtak vért

Február 22-én szerdán 10-17 óra között várták a véradókat a városi könyvtárba, ahol szinte folyamatosan sorban álltak a jelentkező donorok. A véradáson egyben lehetőség volt irányított támogatói véradásra is egy balesetet szenvedett Bács-Kiskun vármegyei sportoló részére.

Ajándékokra is számíthattak a véradók, többek között a kiskunmajsai Jonathermál fürdőbe kaptak belépőjegyet

A véradást azzal is vonzóbbá tették, hogy az Ölelő Kéz Hospice Alapítvány és a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány közösen szűrővizsgálatokat tartott a helyszíneken.

A keceli civil véradást a Bács-Kiskun Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ nyolcadik alkalommal szervezte a Miniszterelnökség, a Vérellátó Szolgálat, a Magyar Vöröskereszt és az országos Civil Központ Hálózat közreműködésével.

A fotók a keceli véradás alkalmával és helyszínén készültek. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (12 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira