A 2022/2023-as tanévben a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium végzős diákjai közül Harnóczi Balázs 12.A osztályos tanuló vehette át a Wattay-díjat a ballagási ünnepségen.
Kapcsolódó cikk
Elballagtak a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium végzősei
Elballagtak a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium végzősei
A hamarosan átadásra kerülő, új sportcsarnok előtti udvaron tarthatta meg ballagási ünnepségét a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium,...

Balázsra az intézmény bármikor számíthatott legyen szó sportról, tanulásról, esetleg kulturális eseményekről. Említésre méltó, hogy nem helyi lakos, hanem Soltvadkerten él és ennek ellenére mégis szívügyének tekintette a Wattay hírnevének emelését.

Harnóczi Balázs 12.A osztályos tanuló a ballagási ünnepségen
-Hirdetés-

Balázs 2019-ben érkezett a Wattay-ba és szavalói tevékenységére korán felfigyelt magyar tanára Podmaniczky Gabriella. Balázs ekkor még nem tudta, hogy oszlopos tagja lesz a városi október 6-ai megemlékezéseknek az elkövetkező 4 év során. Kezdetben verseket szavalt, később már az egyik narrátor szerepét töltötte be. Balázs számos iskolai versenyen vett részt: a „Szép magyar beszéd” versenyeken, a házi történelemversenyeken, továbbá nyelvi versenyeken is kamatoztatta a megszerzett tudását.

Kiskőrös és a Wattay név iránti elkötelezettségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy részt vett a Petőfi200 emlékév keretében 2023. április 15-én, szombat este tartott lézer show-n, ahol lézerinstalláció révén a világűrbe juttatták Petőfi Sándor verseit.

Franczia László igazgató úrtól vette át a Wattay-díjat Harnóczi Balázs a ballagási ünnepségen

Balázs mindene a sport, melyek közül a labdajátékokban kimagasló teljesítményt nyújtott. A Wattay csapatát: a Patrocínium kupán, a Vári kupán, az Eckerle Szaki kupán, Szilády kupán, Diákolimpián is képviselte. Mivel a foci csapatsport, így teljesítménye ösztönzőleg hatott a csoportkohézióra.

Az intézményben megszerzett szakmai tudását a gyakorlatban is kamatoztatja, szabad idejében családbarátjuknak segít a honlapjuk üzemeltetésében.

Az osztályfőnökét Kardos Bencét idézve:

Balázs a Wattay arca. Egy élő példa arra, hogy nem kell kitűnő tanulónak lenni ahhoz, hogy a Wattay-díjat megkapja, személyisége, eredményei, humánus magatartása méltán bizonyítja, hogy érdemes a díj megszerzésére.”

Kapcsolódó cikk
Túl vannak a mumus tantárgy érettségi írásbeli vizsgáján is a diákok
Túl vannak a mumus tantárgy érettségi írásbeli vizsgáján is a diákok
A matematika írásbeli vizsgákkal folytatódott a 2023-as érettségi szezon. A középszintű matekérettségi megoldására a vizsgázóknak összesen 180 percük, emelt szinten...

Szöveg: Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum
Képek: VIRA.HU archív

MEGOSZTÁS
Írta: vira