Május 5-7 között rendezték a 17. NN Ultrabalton ultrafutóversenyt a Magyar tenger körül. Hazánk legnagyobb közösségi sporteseménye idén is nagyon sok futót vonzott a Balatonra május első hétvégéjén. Népszerűségét jól mutatja, hogy a nevezés megnyitása után pár perccel már be is teltek a helyek, így akik akkor lemaradtak azok várólistára kerültek már a nevezés megnyitása után nem sokkal.

Az Ultrabalaton egy ultrafutóverseny mely a Balaton körül kerül megrendezésre. Lehetett indulni egyéniben, párosban, trióba és 4-13 fős csapatban, plusz volt bringatúra is. A verseny idén is már az új program szerint került lebonyolításra. Pénteken reggel hét órakor rajtoltak az egyéni indulók, közel 300-an. Majd a párosok és utánuk a három és négyfős csapatok. Az 5-13 fős együttesek pedig szombaton hajnali három órától rajtoltak folyamatosan.

-Hirdetés-

Az Ultrabalaton a futás mellett komoly logisztikát is igényel, hiszen előre meg kell tervezni a csapatoknak, hogy hol váltják majd egymást, mennyi időt lőttek be maguknak, és a különböző váltópontokra hogyan jutnak el. A verseny egyik különlegessége az éjszaka, hiszen a verseny nem áll meg sötétedéskor, hanem megy tovább. Egyben kell lefutni a távot a versenyzőknek. A különböző váltópontokon a frissítés mellett a szervezők mindig igyekeznek feldobni a hangulatot zenékkel és egyéb érdekességekkel. Ezen a hétvégén is sok hős született.

Térségünkből egyéniben Lukács Sándor Luky teljesítette a 211 kilométeres távot 27 óra 4 perc 40 másodperccel.

Párosban az izsáki Horváth Zoltán a budaörsi Rebbenszki Gáborral indult. A férfi párosok versenyében 170 kilométerig az élen haladtak, ott megelőzték őket, így végül a második helyen futottak be a célba Zoliék. Csapatnevük –Kenjétekneki Báttyais jól mutatja, hogy haladtak rendesen a verseny során. Célidejük végül 16 óra 47 perc 17 másodperc lett.

Horváth Zoltán és Rebbenszki Gábor

Négyfős váltóban indult az Ultra5let csapata. Ez egy kiskőrösi és keceli futókból verbuválódott váltó volt. Kiskőrösről Pszota Attila és Kovács Zoltán, míg Kecelről Mijalovits Milán és Rózsa Sándor volt a váltó tagja. Az Ultra5let csapata 19 óra 11 perc alatt teljesített a 211 kilométert.

Ultra5let
Az 5-13 fős csapatoknál is többen képviselték kistérségünket.

Kiskőrösről a 8-ból 10 elnevezésű váltó volt az egyik. Ebben a csapatban: Sámelné Lakatos Éva, Sámel Krisztián, Vassné Farkas Irén, Somlyai Mónika, Somlyai Péter, Breznyán Mária, Ballagi Jázmin, Fábián Tibor, Gudmonné Angyal Orsolya futott. Sofőrök, kerékpáros kísérők és segítők voltak: Gudmon Tibor és Vass Attila. 22 óra 10 perc alatt teljesített a 8-ból 10 elnevezésű váltó a versenyt.

A 8-ból 10 csapat rajtra készen

A másik kiskőrösi együttes a Kurz Plast Kft. Kurz Gruppe Runners volt, akik 13 fős váltóban indultak. Csapattagok: Császár Szimonetta, Czárné Szűcs Anita, Hatvani Krisztián, Hegedűs Mónika, Kapitány Anett, Kapitány Nikolett, Kiss-Berdó Ádám, Kiss-Berdó Ákos, Kiss-Berdó Marcell, Litauszki László, Madarász Krisztián, Polereczki Pál, Trsztyinszki István. Biciklis kísérők: Császár Balázs, Czár Milán, Markó Ágnes, Kiss-Berdó Marcell. Kísérő sofőrök: Trsztyinszki Csaba, Markó Ágnes. Célidő: 23:10:54. Ez új rekord volt a Kurz Plast csapatának történetében.

A Kurz Gruppe Runners csapata egy montázst küldött nekünk. Mivel csapat képet nem készítettek.

Kiskőrösiekből, akasztóiakból és soltvadkertiekből és ismerőseikből állt az Aranyháromszög Sprinterei 10 fős váltó. Csapattagok: Endrődi Eszter Fanni, Jagicza Gitta, Krizsán Terézia, Kuncz Izabella, Kovács Nándor, Tomor Ákos, Sasvári Norbert, Horváth Tamás, Korsós Gábor, Tóth Péter, Tóth Csaba, Fehér László. Célidő: 22:10:08

Aranyháromszög sprinterei

Főként soltvadkerti sportolókból állt a Haljunk meg máskor elnevezésű váltó. Csapattagok: Lajos Tímea, Lehoczki Edina, Ba Virág, Zöldágné Vida Csilla, Sisák Gyöngyi, Gszelman Éva, Kugelmanné Szabó Erzsébet, Csipak Edina, Csipak István és Csipakné Maska Zsuzsanna. A csapat sofőrje Temerini Ferenc Soltvadkert város polgármestere, biciklis kísérőjük ifjú Kalocsai Ferenc volt.

Haljunk meg máskor

Soltvadkertről indult még az Útba Balaton csapat is. Csapattagok: Csápek Nándor, Csápekné Deli Helga, Frittmann Ivett, Frittmann Zsanett, Holczimmer Judit, Kiss Gábor, Kissné Ország Dóra, Kovács-Börcsök Brigitta, Kovács Péter, Pálinkás Szilvia, Vancsik Nándor. Célidő: 20:50:20. Ez a csapat egyébként kerékpárral is teljesítette a teljes útvonalat. A csapattagok itt is folyamatosan váltották egymást.

Útba Balaton

Részt vett a versenyen egy főként Tabdi településen lakókból álló csapat is, amiben Fábián Sándor, Tabdi Község polgármestere is futott. A TRIGO néven indult csapat tagjai: Szentgyörgyi János, Turú Gyula, Kárpáti László, Kárpáti Anita, Szabó Ádám, Kis Edina, Fábián Sándor, Elsholtz László, Lévai Ferenc. Célidő: 21 óra 10 perc.

TRIGO

Izsákról is voltak visszatérő versenyzők az Ultrabalatonon. Idén is két csapat indult, az egyik az Ostorlábúak váltója néven. Ebben a csapatban futottak a korábbi NB3-as izsáki labdarúgók. Csapattagok: Tóth Csaba, Mezei Zsolt, Horváth Jenő, Tóth Andrea, Hevér Zoltán, Bálint Zoltán, Vígh Tibor, Magó Gábor, Szentmiklósi Lajos, Cséplő Zoltán. Célidő: 17 óra 16 perc.

Rajtol az Ostorlábúak csapata

A másik csapat Izsákról a szintén frappáns elnevezésű Bormámor. Csapattagok: Horváth Nóra, Németh Gergely, Sáli Barna, Toni Appelt, Bognár Nikoletta, ifj Sáli Barnabás, Szebelédi Márta, Horváth Kriszta, Ungor Bence, Varga István. Kerékpáros kísérők: Varga Éva és Birkás Csilla. Célidő: 18 óra 41 perc. A csapat szeretné megköszönni Izsák Város Polgármesteri Hivatalának, hogy rendelkezésükre bocsátotta a város kisbuszát.

Bormámor
A Random Runners csapat futóiként vettek részt a versenyen Gyurisné Hoffer Fanni és Korpás Rita. Fanni 19,38 kilométert, Rita pedig 13,5 kilométert futott. 
Random Runners csapata
Pár szó még az egyéni versenyről.

A férfiaknál új rekordot felállítva győzött Mihalik Norbert, aki 16 óra 27 perc 54 másodperccel ért célba. Közel két órát adott a második, olasz VISINTINI MARCO-nak. Harmadik helyen Beda Szabolcs végzett.
A nőknél már ötödszörre győzött Maráz Zsuzsanna 21 óra 20 perccel. Másodikként Dr. Csupor Krisztina, míg a harmadikként Zétényi Szvetlana futott be a célba.

Minden indulónak gratulálunk az elért eredményhez!

Fotók: nn.hu illetve a csapatoktól

MEGOSZTÁS