Minden évben a tanév elején, közben és a végén is különböző témahetek kerülnek feldolgozásra a Kiskőrösi EGYMI-ben. A tanév vége felé az intézmény általában olyan programokat szervez a témahét keretein belül, amikor a nyár veszélyeire hívják fel a figyelmet.

 

-Hirdetés-

Június 6-án ehhez igazodva szervezték a „Közlekedj okosan!” tanévzáró témahét nyitó rendezvényüket, hiszen a fiatalok egyre többen kerékpároznak, rollereznek, valamint gyalogosan is közlekednek a nyár során. A programról Takács Ildikó, a Kiskőrösi EGYMI intézményvezető-helyettese elmondta, hogy a témahét során a programokkal megpróbálják a gyermekeket a nyár közlekedési veszélyeire felkészíteni, hogy biztonságosan és balesetmentesen vészeljék át a szünidőt. A témahét nyitó napján több kisfilm is lejátszásra került az iskola épületének aulájában, melyek során a környezetünkben lévő eszközök: közlekedési táblák megismerése, a közlekedés során a mobiltelefon megfelelő használata, valamint a körültekintésre, óvatosságra való felhívás volt a cél.

A nap során több állomáshelyet is teljesíteniük kellett az osztályoknak, akik csoportokban dolgoztak. Többek között bekötött szemmel kellett bóják között közlekedni, volt autóversenyzés, a kerékpárok fontos tartozékairól bemutató, kerékpáros ügyességi verseny. Közlekedéssel kapcsolatos rajzverseny is volt, mely alkotások felkerültek az intézmény facebook oldalára és a legtöbb szavazatot begyűjtő jutalomban részesül.

 

Mindezek mellett az osztályok feladatul kapták, hogy egy jelzőtáblát is el kell készíteniük és az intézmény épületén belül kialakított útszakaszoknál a megfelelő helyre szükséges elhelyezniük. Az iskolába ellátogat a hét során majd a rendőrség is, akik egy közlekedési előadást fognak tartani, de a tervek között van egy autószervíz és az Old Car Museum meglátogatása is. A témahét során a programokon az intézménybe járó összes gyermek, mintegy 150 diák vesz részt, a lebonyolításában pedig az intézmény minden dolgozója aktív szerepet vállal.

A „Közlekedj okosan!” tanévzáró témahét záró napja június 9-én lesz az intézményben.

Kapcsolódó cikk
Egy nap, mely csak a gyerekekről szólt a Kiskőrösi EGYMI-ben
Egy nap, mely csak a gyerekekről szólt a Kiskőrösi EGYMI-ben
Évek óta hagyomány a Kiskőrösi EGYMI-ben, hogy az év végéhez közeledve megünneplik a gyermeknapot. Ilyenkor a pedagógusok és a gyerekek...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (70 db kép)
MEGOSZTÁS