A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Oktatói Szolgálati Emlékérem elismerésben részesítette Gráner Géza Ernőt, a KSZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium pedagógusát. A díjat 2023. június 8-án, a Kiskőrösön megrendezett pedagógusnapi ünnepségen vette át Papp Gyula főigazgatótól és Csúzdi Zoltántól, a Centrum kancellárjától.

„Gráner Géza Ernő édesapja példáját követve, ő maga is faipari szakemberré, asztalossá vált. Ez a példa egész életében végigkísérte, aminek köszönhetően jelenleg is még aktívan folytatja faiparos munkáját. Középiskolai tanulmányait a 621. sz. Ipari Szakmunkásképző Intézetben végezte. 1973-ban „bútorasztalos” szakmunkás vizsgát tett „kitűnően megfelelt” minősítéssel. Ezt követően tanulmányait folytatva beiratkozott a Dolgozók Faipari Szakközépiskolájának Budapesti Levelező Tagozatára, ahol két év elteltével, 1975-ben eredményes érettségi vizsgát tett. Innen már csak egy lépcsőfok volt a következő végzettség megszerzése, amikor is az Állami Technikusminősítő Bizottság előtt 1976-ban újabb vizsgát tett és így „faipari technikusnak” nyilvánítottak.

Az elismerő díjat 2023. június 8-án vette át ünnepélyes keretek közt
-Hirdetés-

1975-től kezdte meg oktatói tevékenységét a jelenlegi Wattayban, mint szakoktató. 1982 januárjától kisiparosként dolgozott, közben időt szakított arra, hogy tanulmányait tovább folytassa, először a bajai Vízgazdálkodási Főiskola műszaki oktató szakára, majd a pécsi Pollack Mihály Műszaki Főiskolára járt, ahol 1983-ban műszaki szakoktató főiskolai oklevelet szerzett.

1987-től a jelenlegi Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium összes jogelődjénél folyamatos munkaviszonyban dolgozott, mellette kisiparosként asztalos, üveges munkákat vállalt. A szakmai és pedagógiai munka Gráner Géza Ernő életében maradéktalanul összekapcsolódik. Elmondható róla, hogy a Kiskőrös vonzáskörzetében élő valamennyi asztalos az ő keze alatt tanulta meg a szakma alapjait. Szakmai tanárként, osztályfőnökként az iskolai élet során több esetben is vitte tanulóit osztálykirándulásokra, tanulmányi utakra. Különösen a faipar fellegvárának számító Sopron volt kedvelt úti célja, többek között az Országos Faipari Kiállításnak köszönhetően.

Csúzdi Zoltán, Gráner Géza Ernő és Papp Gyula (b-j) a díjátadón

Tevékenyen részt vesz az asztalos szakma oktatásának megújításában, a faipari kézi- és gépműhely kialakításában, fejlesztésében. A szakmai vizsgák mellett, tanulmányi versenyekre is eredményesen készíti fel tanulóit. Szakmaszeretete, tanulási vágya az évtizedek során sem csökkent, hiszen több olyan továbbképzésen is részt vett, melyek célja a digitális kompetenciák fejlesztése, az interaktív tábla használata, valamint a különböző Office csomagok jobb alkalmazása volt. Az oktatás iránti elhivatottságát mi sem bizonyítja jobban, hogy az első ízben a 2020/2021-es tanévtől induló asztalos felnőttoktatásban is aktívan részt vesz.

2021. január 20-tól nyugdíjas, ugyanakkor nyugdíj mellett továbbra is a Wattay intézményének oktatója. Törekszik arra, hogy szakmai tudását, természet iránti szeretetét továbbadja a következő generáció számára, nem feledkezhettünk meg arról sem, hogy Gráner Géza Ernő madárbarát és természetjáró ember, melynek jobb bizonyítéka nem is lehetne, minthogy unokáival együtt rendszeresen járja végig az Országos Kéktúra útvonalát.

Szakmai munkája elismeréseként a Kiskunhalasi Szakképzési Centrumtól már korábban Életműdíj elismerésben részesült.

Szívből gratulálunk!”

Kapcsolódó cikk
Díjakkal ismerte el a pedagógusok, kollégák kiemelkedő munkáját a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum
Díjakkal ismerte el a pedagógusok, kollégák kiemelkedő munkáját a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum
A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum pedagógusnapi ünnepségét, melyen díjátadásokra került sor idén Kiskőrösön, a Wattay iskola új, nemrég átadott sportcsarnokában tartották...

Laudáció forrása: KSZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (18 db kép)
MEGOSZTÁS