Írta: vira
Háromnapos gyermektábort szervezett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat soltvadkerti csoportja. A táborba mi is ellátogattunk, ahol csillogó szemű, boldog gyermekek tekintettek vissza ránk. Rendkívül tartalmas programokon vehetett részt közel 30 alsó tagozatos gyermek.

Hétfőn a keceli Érzékek kertjébe látogattak el a gyermekek, ahol nemcsak a levendula varázslatos illatával ismerkedhettek meg, hanem a növények között barangolva – a közel 1 ha területen – különleges építményeket, régiségeket fedezhettek fel. A levendulás kialakítása és fejlesztése során törekednek a tulajdonosok arra, hogy a településrészre jellemző sajátosságok ne sérüljenek, hanem egyfajta értékmentést is végezzenek, ezáltal sok régiséget is bemutatnak a fiatalabb generáció számára.

-Hirdetés-

Móczárné Zsikla Mártától, a csoportvezetőtől megtudtuk, hogy délután a keceli városközpontban található játszótéren további szabadtéri játékos foglalkozáson vehettek részt a gyermekek.

Kedden Szabadi Mónikánál folytatódtak a programok, különböző kézműves foglalkozások keretében lehetőség nyílt kipróbálni a kókuszgolyó készítést, a kemencében készítettek közösen paprikás krumplit, de természetesen a kerámia készítés, a papírdoboz varrás, a gyalogkakukk készítés sem maradhatott el.

Szerdán a Soltvadkerti Római Katolikus Templomkertben zajlottak a foglalkozások: papírsárkány készítés, foci, diavetítés. Légvárat állítottak az udvarba, ezzel a gyermekek a mozgáskoordinációjukat még inkább fejleszthették. A nap második felében Horváthné Gitta néni lelki feltöltődésre, meditációs elcsendesülésre hívta a gyermekeket a plébánia közösségi termében.

A nap és a tábor zárásaként a gyermekek a szüleiket, testvéreiket várták egy műsorral, amelyet követen közös vacsora mellett beszélgettek egymással a családok.

A gyermekek többsége nem volt eddig közvetlen kapcsolatban egymással, de már az első nap gyorsan összekovácsolódtak. Mártitól megtudtuk, hogy nagyon jó magaviseletűek voltak a gyermekek. Immár ötödik alkalommal tartotta meg a tábort a helyi csoport, így elmondható, így a hagyományőrző nyári programot tervezik a jövőben is megtartani a rászoruló gyermekek részére.

Móczárné Márti kiemelte a csoporttagjainak önkéntes feladatellátását, amelyet felelősségteljesen, szívből végeztek.

Fotók: Móczárné Zsikla Márta és Molnár Elvira

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (111 db kép)
MEGOSZTÁS